Drivende god fra sin midtbaneposisjon var Hansen mannen som anførte skånlendingenes offensive kraft framover. Gjentatte ganger satt han fart med kula fra sin midtbaneposisjon, og utfordret et ikke alt for komfortabelt Grovfjord-forsvar. Han ble belønnet med to skåringer i en kamp hvor vertene hadde mer enn nok med å forsvare seg mot et villig og angripende Evenskjer-lag.

– Det er godt å kunne komme tilbake med et par skåringer. Dessuten er det stort sett mot Grovfjord jeg skårer. Det gjør jeg stort sett aldri ellers, mener Hansen.

Usikker på framtida

For midtbanemotoren på Skånlands midtbane er ikke helt sikker på om han aksler SOIF-trøya i høstsesongen.

– Det er en prosess som jeg ikke er ferdig å vurdere for egen del. Jeg tar studier i Tromsø og bruker mye tid på å kjøre bil. Studiene begynner også å ta en del tid. Dette er noe hvor jeg ikke har landet ennå. For på den andre sida så er det helt spesielt gjeng å være en del av. Alle er en sammensveiset vennegjeng til tross for en viss variasjon i alder. Derfor er det ikke noe lett valg å ta, sier Hansen.

Han var ikke alene om å herje med et Grovfjord-lag, som ikke maktet å presentere en avslutning mot Odd-Erlend Pettersen i Skånland-målet. For Arild Heitmann var også i storform.

– På vårt beste er vi Brasil. Men på vårt svakeste så er vi Panama, sier Heitmann.

– Solid toppnivå

39-åringen utgjorde nok en gang en uforutsigbarhet som hjemmelaget ikke fant ut av.

– Vi lykkes med planen vår i dag, og presser dem høyt fra start. Så får vi også lov til å gjentatte ganger komme forbi på kantene og legge inn. Selv om vi lykkes godt, så framstår også de svake. Resultatet blir en veldig komfortabel seier til oss denne gangen, sier Heitmann.

– Fra tidligere har dette oppgjøret blitt sett på som årets viktigste kamp, hvor det i tillegg har vært god temperatur på banen. Hvordan er rivaliseringen mellom lagene i 2018?

– Rivaliseringen er nok noe utvasket fra tidligere. Jeg synes at det mest av alt er trivelig å komme for å spille kamp på Sletta. For noen år tilbake var rivaliseringen større, erindrer duoen.

– Tror du på å få se 3.-divisjonsfotball i din karriere som Skånland-spiller?

– Sportslig sett har vi et toppnivå som absolutt er godt nok. Men vår forbannelse er at vi alltid har tapt mot antatt svakere lag. Da er vi ofte for dårlige til å ta krigen. Og nivåmessig sett har vi prestert for variabelt i alle år, sier Heitmann.

DRIBLEsterk: Arild Heitmann var ikke lett å stoppe for Grovfjord-forsvaret. Her er det Emil Kajander som må ta i bruk ulovlige midler for å stoppe 39-åringen.
DUELLER: Det manglet ikke på tette og tøffe dueller i oppgjøret på Sletta. Her er Sebastian Andreassen og Stian Christensen i tøff kamp om ballen.
Taktikk-diskusjon: Gode råd var dyre i pausen for Grovfjord-trener Hege Thomassen og Jonas Svendsen. Laget hadde ikke notert sin første avslutning på mål etter 45 spilte minutter.