Sheat var en av flere IK Hind-utøvere som presterte i helga. Med 120 deltakere på startstreken lørdag og søndag på Stangesbanen opplevde IK Hind og Festspillekene en høyere oppslutning i år sammenlignet med de to foregående årene. Én av de nye deltakerne under Festspillekene var Robert Sheath fra IK Hind. Sheath flyttet til Harstad fra Stavanger i fjor, og viste fram i regnværet hva som bor i sørvestbeina. På distansen 200 meter i gutter 16-klassen vant Sheath over utøvere fra Harstad, Bodø, Sortland og Salangen.

– Jeg fikk spurtet fra de andre allerede tidlig etter svingen. Da jeg først kom i toppfart hadde jeg god kontroll innover mot målstreken, sier Sheath.

Forbauset

Sheath overrasket seg selv med seieren på distansen 200 meter.

– I denne sesongen er det første gang at jeg løper denne distansen. Jeg har nemlig prioritert andre øvelser. 300 meter hekk, 400 meter hekk og 400 meter er det jeg har fokusert mest på. Å vinne i dag føles derfor veldig bra, sier han.

Sheath løp inn på tiden 23,96 med +1,0 i vind, noe som tilsvarer 960 Tyrvingpoeng.

– Jeg vinner på en distanse jeg ikke har hovedfokuset mitt på, og får en god tid også. Det beviser at formen er god, noe som lover godt for resten av sesongen, sier han.

Talenter

Sheath har allerede kvalifisert seg til UM på 100 og 300 meter hekk, og håper på at han i nærmeste fremtid skal klare kravet for å delta på junior-NM i 400 meter hakk. Sheath er langt fra det eneste talentet som var i aksjon i helga. Under utendørs-UM i vinter hadde IK Hind åtte utøvere på startstreken, og på forhånd av Festspillekene uttalte IK Hind-leder Mette Stattin at hun regner med at minst like mange er med på UM og junior-NM til høsten.

– Jeg kom til IK Hind i fjor etter å ha flyttet fra Stavanger. IK Hind synes jeg er en veldig bra klubb, og en samlet klubb. Jeg følte meg med en gang hjemme, og jeg har blitt tatt utrolig godt imot, sier Sheath.

Sheaths seier betydde at Henrik Alstadhaug fra Bodø Friidrettsklubb og lagkamerat Johan Sigmund Wadsworth måtte nøye seg med andre- og tredjeplass.

– Det er alltid ekstra godt å slå lagkamerater. Man har et slags vennlig fiendskap, og da er det godt å bevise at man får resultater av treningen, sier han.

SUVEREN: Mathilde Amalie Skreddernes (t.v.) la konkurrentene langt bak seg da hun spurtet inn til seier på 200 meter i J16-klassen.
TUNGT: Rolf Konrad Bakke fra Røyken UIL kastet langt.
SPYDKAST: Linea Steiro-Darén fra Sortland Friidrettsklubb vant J14-klassen i spydkast.