For når klubben kaller inn til sine årlige Festspilleker, kan hun se at det er en stor kontingent av fremadstormende ungdommer som gjør seg gjeldende i ungdomsklassene på resultatlistene. I helgas utgave av Festspillekene er mange av dem på startstreken.

– Vi gleder oss over at det er 120 deltakere på startstreken under helgas regionale stevne. Det er en oppslutning som er høyere enn hva vi opplevde under lekene både i 2017 og 2016, sier Stattin.

Bølge av unge utøvere

Selv om værmeldingen viser fare for gråvær i helga, har prestasjonene til friidrettsklubben vært preget av rosa skyer.

– Vi har en god grunn til å være fornøyde med prestasjonene. Under Innendørs-UM i vinter hadde vi åtte utøvere på startstreken. Og vi regner med at det vil være minst like mange når vi setter kursen for Ungdomsmesterskapet og Junior-NM i månedsskiftet august-september, mener Hind-lederen.

Trekamp

Hun er klar på at effekten av suksessen til Karsten Warholm og flere andre i Friidretts-Norge er noe som har slått ut også lokalt.

– Friidrett er en idrett som er i skuddet for tida. Samtidig så stiller vi oss også veldig bak historien til Warholm. Han hegnet om allsidigheten som mangekamputøver, før han spesialiserte seg på 400 meter hekk. Som klubb er dette synet på allsidighet noe som vi støtter veldig opp om. Det handler om å bruke flere deler av kroppen, og også å unngå slitasjeskadene som man ofte kan bli plaget med når man velger å spesialisere seg på et tidlig tidspunkt, sier Stattin.

Det har også friidrettsklubben tenkt å belønne i sitt stevne denne helga.

– Vi arrangerer en trekamp under stevnet. Her vil vi belønne beste sammenlagte løp-, kast og hopp i hver klasse. Vi oppfordrer også flest mulig til å delta i denne konkurransen.

– Trenger å puste litt

Når det kommer til en eventuell fortsettelse av suksessen som arrangør av store stevner er foreløpig uavklart.

– Å være arrangør for et nytt stort mesterskap er et gigantisk løft for oss som klubb, og for regionen som helhet. Vi er et ganske ferskt styre, som nok trenger å etablere oss, og å puste litt. Derfor har vi heller ikke begitt oss ut på å søke noe nytt storarrangement, sier Stattin, før hun utdyper:

– Vi har høstet mange lovord for hvordan vi arrangerte junior-NM på Harstad stadion i fjor sommer. Og som klubb bør vi kanskje ha ambisjoner om å strekke oss mot et nytt storarrangement i framtida.

STERK: Tobias Johansen har som mål å kvalifisere seg i tre UM-disipliner denne sesongen. Foto: Ivar Hjelvik