Det var den katastrofale situasjonen som oppsto da Dalseth Jacobsen og hans mannskap skulle gjøre sine siste forberedelser før årets andre NM-runde. For da bilen kom rullende ut fra billakkereren, skjedde det katastrofale.

– Vi opplevde at motoren havarerte. Derfor så det ut som om NM-håpet var ute for oss, sier Dalseth Jacobsen om den fatale hendelsen onsdag.

Stilte med bil

Men etter hektisk aktivitet og mange telefonsamtaler fikk Dalseth Jacobsen muligheten til å fullføre årets store mål. En rallycrossbil som sto i supercar-føreren Ola Frøshaugs eie kom plutselig inn som en redning for fjorårets NM-vinner i klasse 4 fra Harstad.

– Jeg synes at det var på sin plass å gi Jonas sjansen til å forsvare tittelen, sier supercars-føreren som konkurrerte mot Dalseth Jacobsen tilbake i 2016-sesongen.

Frøshaug har tro på at Dalseth Jacobsen kommer til å markere seg ytterligere på rallycrossbanen i årene framover.

– Han er en coming man, det er sikkert. Om han ikke forsvarer gullet fra i fjor, så er han i hvert fall så sterk at han henter hjem en pallplass i årets NM-sirkus. Her er det beinhardt i toppen, sier Frøshaug.

– Ja med en gang

Det var Askim-mannen Frøshaug som måtte sjekke opp muligheten for utlån til Dalseth Jacobsen. For bilen hans var allerede utlånt til junioren Robin Rørvik. Han skulle egentlig kjøre sin første NM-runde noensinne i Frøshaugs bil.

– Jeg gledet meg selvfølgelig til å kjøre min første NM-runde. Men da Ola ringte, så var det ingenting å tenke på, sier Rørvik.

– Jeg har ingenting å kjøre for. Jonas har et NM-gull å forsvare. Jeg er ung og vet at det kommer flere løp for min del. Da er det ikke så mye å grunne på, sier 18-åringen.

– Fantastisk stort gjort av Robin å overlate sin bil til meg. Det ble min redning, sier Dalseth Jacobsen.

I Skien blir det med andre ord å kjøre en fremmed bil for Kanebogen-mannen.

– Men min originale bil er trolig klar til tredje NM-runde på Flisa, sier Dalseth Jacobsen.

Hodepinen er at havariet trolig blir en kostbar affære.

– Det blir en kostbar affære. Vi hadde nettopp overhalt bilen for en solid sum med penger. Så kommer det nye havariet på toppen av det hele. Reparasjonskostnadene vi ligge på like i underkant av 100.000 kroner. Det er en kostbar erfaring, sier Dalseth Jacobsen.

Dette vil likevel ikke gå ut over NM-deltakelsen.

– Vi vil klare å fullføre.

INNLÅNT: Jonas Dalseth Jacobsen fikk låne bil fra Ola Frøshaug. Det reddet NM-håpet. Foto: privat