For partiprogrammene for den neste perioden, er snart klar for trykking. Da forventer styrelederen i Harstad Idrettsråd at politikerne har betydelig fokus på idretten i tida framover.

– Vi har ett tydelig budskap fra idrettens side rettet mot lokale politikere og kommuneadministrasjon. Lokalidrettens intensjon er nødt til å følges opp, mener Lilleng.

Hun er klar for å se et taktskifte hos politikerne.

– Det forventes at det skal brukes mer penger på idretten framover enn hva som har vært tilfellet i siste periode, mener Lilleng.

Idrettens innstilling

Lederen for idrettsrådet har sammen med daglig leder, Magnus Ingebrigtsen jobbet hardt for at idretten skal komme med klar innstilling. Det har de også gjort gjennom arbeidet med prosjeket Idrettsbyen Harstad.

–Her har idretten sagt sitt. Deres innstilling for hva som står øverst på prioriteringslista akkurat nå, er et ishallanlegg på Kanebogen stadion, hvor det legges inn en basis turnhall, og et integrert gymnastikk-, motorikk- og kampsportanlegg, sier Lilleng.

Hun er klar på at den lokale idretten må være på hugget for å ta sin posisjon som et regionssentrum for dette ønskede gigantanlegget.

– Vi snakker om et konsept hvor vi nå ser på mulighetene for en god driftsmodell, som skal sikre bærekraftig drift i et slikt anlegg. Så gjelder det også å være på hugget, slik at Harstad kan bli det regionale senteret for isidrett. Her har man muligheten til å skape en storstue som vil bidra til stor glede for idretten og også på andre lokale arenaer, sier Lilleng.

Anleggsutvalg

Sist torsdag startet man opp med et såkalt kick-off-møte for med det nedsatte anleggsutvalget i idrettsrådet.

– Anleggsutvalget skal revidere jobben som allerede er nedlagt i denne prosessen. Deres mandat er at de skal jobbe med å se på anleggssituasjonen gjennom høsten 2018 og fortsette inn i 2019. Deres rådgivende arbeid innebærer å se på plusser og minuser innenfor planprogreammet i Idrettsbyen Harstad, sier daglig leder i idrettsrådet og sekretær i anleggsutvalget, Magnus Ingebrigtsen.

Han beretter om en viktig høst- og vinter for det nedsatte utvalget.

– Parallelt med kommunens arbeid med kommunedelplanen, skal anleggsutvalget jobbe med å legge fram sin innstilling i løpet av mars 2019 når idrettsrådet skal arrangere sitt årsmøte.

– Så skal anleggsutvalgets innstilling pares med det kommunale arbeidet som gjennomføres med kommunedelplanen med virkning fra 2020, forklarer Ingebrigtsen.

Anleggsutvalget har representanter fra idrettene med aksjer i Idrettsbyen Harstads prioriterte anlegg. Mona Fagerland (Harstad Skøyteklubb)leder utvalget, mens Trygve Bornø (HIL), Nina Dons-Hansen (Harstad Turnforening), Ludvig Forthun (Harstad Ishockeyklubb), Tor-Charles Holmgren (IK Hind), Tommy Eriksen (Harstad Bokseklubb), Renathe Eline Jakobsen (IF Kilkameratene) og Hilde Lilleng er medlemmer.

ANLEGGSUTVALG: Ludvig Forthun, Nina Dons-Hansen, Mona Fagerland, stedfortreder for Trygve Bornø - Harald Berg og Hilde Lilleng utgjorde det frammøtte anleggsutvalget til Harstad Idrettsråd. I tillegg er Renate Eline Jakobsen og Tommy Eriksen medlemmer i utvalget. Foto: Ivar Hjelvik