– Ha dialog med brukere

– Vær framtidsrettet og tenk i nye baner når idrettsanlegg skal oppføres.

RÅD: Camilla Öhman ga frammøtte på anleggsmøtet hos Harstad Idrettsråd gode råd vedrørende anleggsutvikling sist torsdag. Hennes råd er å være sikker på at anleggsutviklingen lokalt er i tråd med hva brukerne ønsker. Foto: Ivar Hjelvik 

sport

Det var rådene som kom fra Camilla Öhman da hun gjestet Harstad og holdt sitt foredrag under Harstad Idrettsråds anleggsmøte sist torsdag. Med anlegg som hovedagenda var Öhman hentet inn som ekspert på området. Prosjektlederen for NTNU-prosjektet, Gode Idrettsanlegg, kom med et fascinerende bilde av både strømninger fra oppføring av ulike idrettsanlegg, både nasjonalt og internasjonalt.

– Det viktigste er å kartlegge behovet som man har innenfor lokalidretten. Det har blitt gjort feil hvor man har reist idrettsanlegg, hvor man ser at det faktisk ikke var det man har bygd som man faktisk trengte, sier Öhman, og fortsetter sitt resonnement: