Noen av Harstad Golfklubbs medlemmer har et nær forhold til kreft, og klubben er opptatt av å bevisstgjøre medlemmene om viktigheten av å bidra med penger til arbeid for å løse kreftgåtene.

Tirsdag kveld ble Pink Cup arrangert på banen ved Røkenes Gård. Påmeldingsavgiften går til kreftsaken. Deltakerne kunne også donere noen kroner ekstra til en pågående innsamlingsaksjon.

Har nådd målet

Terje Olsen i golfklubben opplyser at det kom inn 4.000 kroner gjennom påmelding og donasjoner på banen tirsdag. I tillegg er 2.200 kroner donert på nett.

– Målet var 5.000 kroner. Det har vi passert. Vi fortsetter innsamlingen til 22. juni, og håper å få inn enda mer, sier Olsen.

Han fryktet at det ikke skulle dukke opp mange spillere i det ufyselige været, men 16 kvinner og menn trosset forholdene og gikk ni hull i en lagkonkurranse.

Martin Kaarby og Tom Andre Johnsen utgjorde det ene laget.

– Jeg må innrømme at det ikke var et veldig fristende vær å spille i, men golf ble det likevel. Det er viktig å stille opp på det som skjer i klubben. I dag er det ekstra viktig på grunn av pengeinnsamlingen, og det er uansett alltid artig å spille, sier Kaarby.

Tapte duellen

Kaarby og Johnsen gikk nihullsrunden sammen med trekløveret Ronald Walquist, Rolf Jensen og Hans Arne Pedersen.

Sistnevnte lag ledet med ett slag etter det første hullet.

– Vi er jevngode. De leder, men jeg regner med at vi vinner til slutt, sa Kaarby med et smil om munnen på vei mot hull nummer to.

Slik gikk det ikke. Kaarby og Johnsen brukte 35 slag. Walquist, Jensen og Pedersen nøyde seg med 31.

Golfklubben fikk datatrøbbel mens spillerne var ute på banen, og det var derfor ikke mulig å utrope vinneren av lagkonkurransen tirsdag kveld. Vinnerlaget skal spille landsfinale i Pink Cup. Den finner sted i Oslo 16. september.

KONSENTRERT: Martin Kaarby siktet også med tunga, men ballen ville ikke i hullet på denne putten. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
INNSPILL: Tom Andre Johnsen spiller seg kontrollert inn mot greenen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø