Riktignok har det også vært andre firemålsskårere, også fem- og seksmålsskårere, men da har seirene vært større og med flere som tegnet seg for fulltreffere.

– Alt klaffet

– Utrolig gøy for min del at det løsnet. Jeg har aldri skåret mer enn to mål i én og samme kamp tidligere. Jeg skåret faktisk bare tre til sammen i løpet av hele fjoråret, men da slet jeg med skader, sier Rasmussen.

–Alt klaffet. Løpene mine stemte og pasningene jeg fikk kom til rett tid. Veldig deilig, sier han.

– Det har vært en tøff start på sesongen. Vi må fortsette å ta poeng, og spesielt hevde oss her på hjemmebane. Jeg tror vi skal klare å klatre ytterligere på tabellen. Stadig flere spillere vil være tilgjengelige nå som eksamensperioden nærmer seg slutt. Vi skal kjempe og sørge for at Grovfjord spiller i 4.-divisjon også neste sesong, sier Rasmussen.

– Jobbet som helter

Trener Hege Thomassen smilte som ei sol i det øsende regnværet.

– Vi jobbet som helter over hele linja, og Jonas var fantastisk. Jeg har aldri sett ham så bra, men også de andre gutta var meget gode i en kamp der de visste at vi hadde kniven på strupen, sier Thomassen.

Fakta

Grovfjord/HIL 2-Svolvær 4-2 (3-1)

Sletta stadion, 4.-divisjon, lørdag

Mål: 1-0 Jonas Rasmussen (4), 1-1 Tommy Monsen (14), 2-1 Jonas Rasmussen (15), 3-1 Jonas Rasmussen (22), 3-2 Håkon Hartviksen (67), 4-2 Jonas Rasmussen (68)

Gult kort: Tommy Monsen og Tor-Inge Nikolaisen, Svolvær

Rødt kort: Sindre Brandsegg, Grovfjord/HIL 2 (84)

Dommer: Espen Ludviksen, Landsås

Grovfjord/HIL 2: Lars Robin Blix Johnsen - Mathias Lundberg, Jonas Svendsen, Eirik Christensen, Magnus Johnsen - Andreas Martinsen, Eirik Myrvang, Markus Hoff Svendsen - Jonas Rasmussen, Joacim Martinsen, Johannes Henriksen. Benyttet: Lewis Hlawatsche, Sindre Brandsegg, Sivert Antonsen

TEFT: Jonas Rasmussen var en konstant trussel for Svolvær. – Alt klaffet, sier kantspilleren. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø