Skånland sendte serielederen hjem med sesongens første tap i 4.-divisjon.

Med sine 10 poeng etter åtte spilte kamper visste SOIF-gutta at det kom til å bli en vanskelig oppgave å hamle opp med gjestene fra Lofoten, som topper tabellen med 22 poeng.

Det startet med en kjedelig første omgang der ingen av lagene klarte å skape noe før SOIF bestemte seg for å glemme at det var serielederen de hadde på besøk.

Dominerte i andre omgang

Hjemmelaget startet andre omgang med det ene angrepet etter det andre, og hadde en rekke farlige sjanser som de ikke fikk uttelling på.

Forsvaret demmet godt opp for de få sjansene Leknes skapte, og hjemmelaget hadde mesteparten av spillet i andre omgang. Etter 83 minutter løp Arild Heitmann fra forsvaret til Leknes og sørget for kampens eneste skåring.

Fokus på forsvarsspillet

Trener Tor Anders Hustad var svært godt fornøyd med lagets prestasjoner på Skånland kunstgress.

– Det var i hvert fall fortjent at vi vant. Vi spilte en godt gjennomført kamp og vi er særdeles godt fornøyd med at vi slo Leknes. Etter forrige helgs miserable kamp mot Svolvær, hadde vi i dag fokus på det defensive. Vi spilte i en 4-2-2-2-formasjon, og det fungerte godt. Det er bedre å være trygg bakover enn å være supergod fremover, men det er viktig å finne den riktige balansen. Denne formasjonen førte selvfølgelig til at det ble mye løping på kantspillerne, som i dag gjorde en veldig god jobb.

God mot de beste

SOIF sliter av og til med lag som ligger langt nede på tabellen. Lørdag tok de tre poeng fra serielederen.

– Vi pleier å ha bra kontroll på Leknes, for selv om de har mange gode spillere, er dette et lag som står bedre til oss enn mange andre. Ellers er vi dessverre litt for glade i å tro at vi er bedre enn det vi er, men når vi møter de beste, tar gutta i og viser hva som bor i dem, sa Hustad.

Fakta

Skånland-Leknes 1-0 (0-0)

Skånland kunstgress, 4. divisjon, lørdag

Mål: 1-0 Arild Heitmann (83)

Gult kort: Erik Hustad og Lasse Østnes Pedersen, Skånland. Lars Stormo og Asadullah Mohammedi, Leknes

Dommer: Michael Wikestad Pedersen, Kilkameratene

Skånland: Odd Erlend Pettersen, Terje Balteskard, Petter Hustad, Arild Heitmann, Håkon Norberg, Trym Håkon Hjelmsø, Erik Hustad, Vegard Norberg, Lasse Østnes Pedersen, Adrian Bergvik Sørensen og Eskil Arnesen. Benyttet: Marius Jakobsen