Stevnet som hadde fått navnet «Flat Out Weekend» inneholdt blant annet et kvalifiseringsløp til NKM Mesterskap Nord, første del av YX juniorcup, og i tillegg kunne kvinnene kjempe om napp i Peggys vandrepokal.

Overraskelse

Løpsleder Svein Olufsen hadde mange jern i ilden, men var fornøyd med avviklinga av stevnet.

– På forhånd var jeg litt usikker på hvor mange som kom til å melde seg på, for det har vært litt labert i det siste. Kanskje ville vi få 50, men til vår store overraskelse fikk vi hele 89 deltakere. Der ble vi tatt litt på senga, for vi hadde ikke kjøpt inn mat og brus til så mange, men vi sendte folk både til Evenskjer og Narvik for å supplere, og vi kom i mål. Lørdagen var kald og regnfull, men heatene gikk uten store uhell. Søndag har det vært strålende vær og alt gikk på skinner.

Suveren Tromsø-seier

Finaleheatene gikk også på skinner, og i bilcross senior måtte det fire heat til for å få kåret en vinner. Mats Mortensen fra NMK Tromsø hadde vunnet alle innledende heat, og det var ingen overraskelse at han også tok seieren i finalen. Raymond Vikslett fra NMK Hålogaland ga han hard konkurranse og tok andreplassen, mens Christoffer Andersen fra NMK Lofoten kjørte seg opp fra B-finalen og tok tredjeplassen.

Hjemmeseier i rallycross

I rallycross-finalen, som bare besto av tre førere, var Frank Høgås fra NMK Hålogaland utilnærmelig og vant klart foran klubbkamerat Thomas Amundsen. Tredjemann, Marius Novstad, kjørte tidlig i rekkverket, og da også Amundsen snurra og etterpå kjørte i en jordvoll, var mye av spenninga borte.

Gunn Helen Abrahamsen fra NMK Lofoten vant A-finalen for kvinner etter å ha kjørt seg opp fra B-finalen. I juniorfinalen vant Marius Johansen fra NMK Tromsø med Espen Andersen fra NMK Harstad og Roy Arne Høgås fra NMK Hålogaland på de neste plassene.

I crosskart vant Julie Sogge fra NMK Harstad klassen CK 85/125, og Neander Jakobsen fra NMK Tromsø vant CK 250/650.

SUVEREN: Frank Høgås, NMK Hålogaland (210) vant en suveren seier i rallycross-klassen. Foto: Per Jan Pedersen
CROSSKART: Julie Sogge, NMK Harstad hadde fire heatseire før hun stakk av med seieren i cross-cart CK 85/125. Foto: Per Jan Pedersen
DÅRLIG SIKT: Flere bilførere hadde ikke festet panseret godt nok, og en av dem var Rune Gassfot Johansen fra NMK Tromsø. Foto: Per Jan Pedersen