Slik innledet Medkila-trener Margunn Haugenes da hun stilte til intervju etter Medkilas 0-4-tap for Amazon Grimstad søndag.

Hun hadde nemlig mer på hjertet. Treneren syns det var unødvendig å gå på et tap, og enda verre: Slippe inn to mål på overtid.

Har gitt klar beskjed

– Å slippe seg nedpå slik vi gjorde på slutten er fullstendig uakseptabelt. Det går på stolthet og ærgjerrighet, og vi kan ikke være bekjente av å fremstå på denne måten, sier Haugenes.

MISFORNØYD: Medkila-trener Margunn Haugenes la ikke skjul på sin frustrasjon etter nederlaget.

Medkila lå under 0-2 da kampen gikk inn i overtiden. Det var et jevnspilt oppgjør der vertene hadde skåret på to av tre store sjanser. Så ble Amazon Grimstad forært to muligheter til, og skåret på begge.

– Dette håper jeg å få slippe å se igjen. På 0-2 skal du ikke slippe inn det tredje og fjerde på overtid. Jentene har fått høre hva jeg mener. Jeg var ganske forbanna etter kampen, og er det fortsatt, sier Haugenes en time etter slutt.

Instinkt fraværende

– Vi er normalt solide defensivt. I dag var vi for dårlige i begge boksene. Offensivt manglet presisjon på de siste pasningene. Killerinstinktet i 16-meteren var fraværende. Vi må bli flinkere til å lukte sjanser og være på hogget. Det ble rett og slett for tamt, og vi klarte aldri å utnytte de store rommene Amazon Grimstad etterlot seg ved å stå igjen med tre-fire spillere. For oss ga det vanvittige muligheter til å skape sjanser for å kunne skåre mål, men vi tok ikke vare på disse.

– Det var rett og slett vondt å se på, sier Haugenes.

– Må steppe opp

Haugenes håper spillerne er like forbanna som det hun selv er, og at det kan brukes til noe positivt.

– Forhåpentlig kan dette tapet trigge oss. Kampen mot Bossekop neste helg blir viktig. Der har vi muligheter, men da må vi være smarte og miste bevisstheten i forsvar.

– I kommende uke skal vi ha fokus på det vi gjør på siste tredjedel av banen. Det er ikke nytt. Vi har slitt med å skåre, og har jobbet en del for å rette på dette. Vi har ingen alternativer annet enn å heve oss og steppe opp noen hakk, sier Haugenes.

Fakta

Amazon Grimstad-Medkila 4-0 (0-0)

Kristiansand stadion, 1.-divisjon, søndag

Mål: 1-0 Cathrine Dyngvold (53), 2-0 Malene Haugen (77), 3-0 Malene Haugen (90), 4-0 Isabella Hayes (90)

Dommer: Hussein A-Kharasani, TveitMedkila: Hanne Larsen - Rebekka Strøm Hansen, Myia Wilkes, Sigrun Linaker Dybvik - Emilie Kristiansen (Agnethe Mathisen, 62), Maria Hustad, Ida Fikseth Fossem, Rachel Hignett, Silje Johansen (Camilla Dyring Hansen, 56) - Lotte Fikseth Fossem - Mette Skau (Tonje Sandnes, 82)