Fellesstarten var det første rittet i NM som i år blir arrangert i Sandefjord. Guttene syklet 8 runder hvor rytterne som havnet fem minutter bak teten ble eliminert. I løpet av fjerde runde ble både Hans Magnus Dahlslett og Even Olsen eliminert.

– Jeg var i brudd i en av rundene før. Jeg ble etter hvert hentet inn og måtte prøve å henge meg på feltet. Under den fjerde runden sa det bare stopp opp den hardeste bakken, sier Dahlslett.

Glåmdal-rytteren legger ikke altfor mye i søndagens prestasjon.

– Jeg har vært syk i tre uker nå før søndagens ritt. Mangel på treningsgrunnlag gjorde rittet til en god gjennomkjøring. Jeg hadde i utgangspunktet ingen forhåpninger i forkant av rittet. Den viktigste konkurransen for meg kommer uansett på torsdag da det er temporitt, sier Dahlslett.

Topp syv

– Jeg har ambisjoner om å klare en topp-syv-plassering torsdag. Det er det nivået jeg har vært på tidligere. Jeg håper at sykdomsperioden min ikke skal svekke meg altfor mye i forhold til det.

Harstadgutten skal også sykle lagtempo tirsdag.

– Jeg sa fra meg plassen på førstelaget til lagtemporittet. Jeg blir nødt til å bruke det rittet som en gjennomkjøring som en del av forberedelsene til torsdag, sier Dahlslett.

Tiril Jørgensen syklet også fellesstarten søndag. Grenland-rytteren var fornøyd med egen innsats etter rittet.

– Det gikk helt greit. Jeg er fornøyd med egen innsats. Det var en tøff løype og det ble kjørt veldig hardt. Jeg måtte gi slipp under den fjerde og nest siste runden og havnet fem minutter bak teten, sier Jørgensen.

Jørgensen har ett ritt til under NM i Sandefjord.

– Jeg gleder meg til fredagens gateritt. Jeg har nok enda bedre forutsetninger for en god prestasjon da. Jeg har ingen konkrete mål, men håper på å sykle bra, sier Jørgensen.

Kommende ritt

Torsdagens temporitt skal flere lokale ryttere delta på. I tillegg til Dahlslett og Olsen skal seniorrytterne Karianne Kanebog og Hanna Salminen Klæboe delta. Den samme gjengen deltar også på gaterittet fredag sammen med Jørgensen, før CK Victoria-rytterne Kanebog og Salminen Klæboe sykler fellesstarten for seniorer søndag.