Han signerte en toårsavtale med Sandefjord da han ble løst fra kontrakten med Molde etter 2016-sesongen. Kind Bendiksen kommer ikke til å spille en eneste obligatorisk kamp for klubben. I alle fall ikke i denne kontraktsperioden.

Kanskje kan Kind Bendiksen likevel bli å se på en fotballbanen, på ett eller annet nivå, i løpet av høsten. Nå er han hjemme i Harstad. Her blir han værende for å trene i et par måneder. Kanskje mer.

– Hvis jeg kan spille fotball andre steder i løpet av høsten, vil det nok være aktuelt å avslutte kontrakten med Sandefjord. Men det er ikke noe jeg bruke energi på akkurat nå. Nå handler det bare om opptrening og tålmodighet, sier han.

Overså faresignalene

Den tidligere HIL, Tromsø, Molde og Elfsborg-spilleren gledet seg til seriestart på senvinteren i fjor, og spilte samtlige treningskamper for Sandefjord. Inntil generalprøven. Da var Kind Bendiksen borte, og siden har han ikke spilt fotball. Uten å gå i detaljer, forteller Kind Bendiksen at han har fått påvist en tilstand.

– Denne er forenelig med toppidrett. Problemet for min del var at jeg hadde slitt i flere år, men lyttet ikke til kroppens signaler. Jeg skjønte ikke at noe var galt. Derfor ble det ikke tatt på alvor. Til slutt ble det for mye, sier Kind Bendiksen innimellom skadeforebyggende øvelser utført på kunstgresset i Harstad der han møter Harstad Tidende for et intervju.

– Det er ingen grunn til at jeg ikke skal kunne returnere som fotballspillere og nå toppformen igjen. Jeg må bare ta lærdom av det jeg har vært gjennom, sier Kind Bendiksen.

– Ikke synd på meg

Oppholdet er ikke det første. Som ung utenlandsproff i skotske Rangers var Kind Bendiksen i en periode skadeplaget i nærmere to og et halvt år.

– Jeg har hatt noen utfordringer i løpet av karrieren, men syns disse periodene har gått fint. Det gjelder å bruke tiden godt og fornuftig. Denne gang har jeg tatt noen studier i Tromsø, og brukt mye tid på fysisk trening.

– Jeg skal ikke klage, og er nok en av de siste å synes synd på, understreker han.

Dette siste oppholdet kom brått på for folk flest, og fraværet ble langvarig.

– Kjedelig, men slik er det. Ser jeg på karrieren under ett, har jeg stort sett kost meg med fotball, sier han.

Kind Bendiksen har siden overgangen fra HIL til Rangers som 18-åring fått prøve seg på toppnivå i Skottland, Norge og Sverige. Han har spilt både på a-landslaget, U23 og i aldersbestemte klasser med flagget på brystet.

– Denne jobben har gitt meg utrolig mye allerede, og jeg tenker at det ikke skal bli med dette. Jeg ønsker å oppnå mer på fotballbanen.

Får trene med HIL

Forsiktig leker han seg med ballen. Forrige helg var han med på ei økt sammen med reservene til HIL. Det var den første organiserte treningen på veldig lenge.

– Jeg driver opptrening for meg selv. Nå føler jeg at kroppen begynner å respondere slik den skal. Jeg er fornøyd med svarene den gir, og det nærmer seg at jeg kan teste meg på ordentlige fotballøkter igjen.

Kind Bendiksen er i dialog med HIL om å få følge a-lagets økter. Kanskje allerede fra kommende uke.

– Jeg skal bruke sommeren til å komme i gang med fotballtreninger. Jeg ønsker meg tilbake som spiller. Så får vi se hvordan den veien blir, og hvor lang den er. Jeg skal ta tiden jeg trenger for å bygge en grunnmur, slik at jeg kan stå noen år til i denne jobben, sier han optimistisk.

Thomas Kind Bendiksen Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
Thomas Kind Bendiksen Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
Thomas Kind Bendiksen Foto: Øyvind Askevold Kaarbø