Det sier Maren Berg Bustadmo om den 15 måneder lange perioden hun har vært en del av styret i Nord-Norge Travforbund, innvalgt som ungdomsrepresentant.

Årsmøtet, som kalles ekstraordinært ettersom det ikke ble avholdt til først oppsatt tid, finner sted i Harstad lørdag. Søndag er det ordinært årsmøte i Totonor på samme sted.

– Jeg har lært mye og gjort mine erfaringer for hvordan politikken i travsporten drives, sier Berg Bustadmo.

Hun legger ikke skjul på at det i stor grad har vært en opplevelse med negativt fortegn.

– Dette har dessverre ikke vært spesielt givende.

Sto fram

På høstparten i 2017 var begeret på mange måter fullt for Berg Bustadmo og styremedlemmene Tina Lagesen og Anne Rasmus. Trioen sto fram med sin opplevelse av det første halvåret som representanter i travforbundet. Det var, ifølge dem, ingen dans på roser.

– De første par månedene var ganske harmoniske og gjenspeilet et kollegium med god stemning internt. Men de to siste månedene har vært et mareritt, sa de tre jentene til Harstad Tidende da de fortalte om det første halve året 4. oktober 2017. Det var nøyaktig et halvår etter at de ble valgt inn i Nord-Norge Travforbund.

Etter et par måneder med turbulens, kom det hele til et slags toppunkt da Det Norske Travselskap gikk inn og satte det nordligste travforbundet under administrasjon. Det skjedde i midten av januar. Etter hvert bestemte toppledelsen i norsk travsport seg for å avholde et ekstraordinært årsmøte i Tromsø 16. juni. Det måtte flyttes til Harstad etter at dette krasjet med helgas utgave av Midnight Sun Maraton.

Alene igjen

Mens Berg Bustadmo og nestleder Anne Rasmus velger å fratre som henholdsvis ungdomsrepresentant og nestleder i travforbundet, sitter Lagesen ett år til som styremedlem i travforbundet.

– Det har vært stille den siste tida. Så blir det også spennende å se på framtida. Det er gledelig å se at den sportslige delen av travsporten er i solid utvikling etter en vanskelig tid. Det å drive med travsporten er noe som jeg ser lyst på. Hest er en livsstil som gir mye tilbake, sier Lagesen, sier Lagesen, som per dags dato har fem hester i trening.