Lødingen-bosatte Steve Strøm er gjenvalgt som leder i Nord-Norge Travforbund. Samme helg fikk forbundet beslutningsmyndigheten tilbake.

Strøm ble gjenvalgt på forbundets ekstraordinære generalforsamling i Harstad lørdag. Strøm representerer Midt-Troms Travlag, og fortsetter i vervet, som han har hatt siden mars i fjor.

Det skjedde ikke uten dramatikk. Både Odd Helge Vekve fra Tromsø Travlag og Liss-Karin Sandvik fra Harstad og Oppland Travlag tok ordet og ba Strøm trekke seg, ifølge kilder på møtet.

– Jeg er takknemlig for at jeg har fått tilliten til et gjenvalg. Det jeg ønsker er å sluttføre den jobben jeg gikk for i fjor, sier Strøm.

Fikk makta tilbake

Det var lenge et spørsmål om Nord-Norge Travforbund ville få makta tilbake. Det nordnorske travforbundet ble satt under administrasjon av DNT etter at det var fattet mistanke om organisert medlemsjuks i travforbundet, og senere også på grunn av stridigheter innen sporten i landsdelen.

Styreleder Knut Weum i DNT informerte generalforsamlingen lørdag om at han er gitt fullmakt til å oppheve administrasjonen når det nye styret i nord er valgt og konstituert. Nå bekrefter Steve Strøm selv overfor Harstad Tidende at Norge-Norge Travforbund har fått beslutningsmyndigheten tilbake.

– Vi har fått den tilbake. Det er godt å få komme i gang igjen, sier Strøm.

Benkeforslag

Det har vært et turbulent år i nordnorsk trav, og bråket har blant annet ført til at Nord-Norge Travforbund ble satt under administrasjon av Det Norske Travselskap.

Strøm ønsket ikke å tre til side. Det kom i stedet benkeforslag på Yngve Pedersen fra Ofoten Travlag. Pedersen ble stilt opp som motkandidat mot Strøm i ledervalget.

Strøm ble valgt med 14 mot 12 stemmer.

– Det viktigste fremover er at vi har en god dialog mellom alle medlemmene og styret. Hvis vi skal utvikle sporten i riktig retning blir det viktig. Det er godt å få komme i gang, og jeg håper på et konstruktivt arbeid videre for hestesporten. Da må demokratiet få gjelde, sier han.

Ett nytt styremedlem ble valgt. Strøm får med seg Ragnhild Olsen fra Midt-Troms Travlag i styret. Hun overtar for Anne Rasmus, som ikke stilte til valg. Rasmus har vært en kritisk røst mot Strøm og flertallet i det nordnorske travforbundet i forrige periode. Nestleder Oddgeir Olsen fra Lofoten Travlag og Tina Lagesen fra Harstad Travlag var ikke på valg.

Den siste ledige plassen i styret sto mellom Else Bersvendsen fra Bodø Travlag og Rolf Høyland fra Indre Salten Travlag. De fikk like mange stemmer, og Høyland valgte da å trekke sitt kandidatur til ordinært styremedlem. Han ble i stedet valgt til 1. vara.

Weronica Pettersen fra Ibestad ble valgt både til ungdomsrepresentant i styret, og til 3. vara, mens Silje Kristin Eilertsen fra Harstad og Oppland Travlag ble valgt til 2. vara.

Håp om lederskifte

Ifølge kilder foregikk møtet i rolige former trass i en del motsetninger. Grupperingen med travlagene i Harstad, Ofoten, Tromsø og de fleste travlagene i Finnmark, unntatt ett, hadde håpet på et lederskifte. Deres delegater var i mindretall og argumentasjon var ikke tilstrekkelig for å få med seg andre travlag til å felle lederen.

Søndag var det generalforsamling i Totonor. Også den fant sted i Harstad. Styreleder Per Dag Hole kunne formidle til Harstad Tidende etter generalforsamlingen at regnskapet var godkjent.

Fakta

Nord-Norge Travforbund

Leder: Steve Strøm, Midt-Troms

Nestleder: Oddgeir Olsen, Lofoten

Styremedlem: Ragnhild Olsen, Midt-Troms

Styremedlem: Else Bersvendsen, Bodø

Styremedlem: Tina Lagesen, Harstad

Ungdomsrepresentant: Weronica Pettersen, Harstad

1. vara: Rolf Høyland, Indre Salten

2. vara: Silje Kristin Eilertsen, Harstad

3. vara: Weronica Pettersen, Harstad

Styret i Totonor:

Leder: Per Dag Hole, Det Norske Travselskap

Nestleder: Rune Halsos, Det Norske Travselskap

Styremedlem: Børre Ertzaas, Midt-Troms Travlag

Styremedlem: Marion Klette, Bodø Travlag

Styremedlem: Gerd Karin Eilertsen, Harstad og Oppland Travlag

1. varamedlem: Dag Sandvik, Harstad og Oppland Travlag

2. varamedlem: Odd Geir Olsen, Lofoten Travlag

Knut Weum (t.v.), styreleder i Det Norske Travselskap, må bestemme seg for om Steve Strøm og Nord-Norge Travforbund skal få tilbake beslutningsmyndighet. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø