Anthonsen Holm er årets vinner av Harstad Sparebanks ildsjelpris – i samarbeid med Harstad Tidende. Prisen er på 25.000 kroner, og 20.000 skal gis videre til et idrettsformål, i ånden til en ekte ildsjel. Anthonsen Holm er den syvende i rekken av vinnere.

Vil lønne unge trenere

Da hun fikk prisen i Harstad kulturhus torsdag kveld, sa Anthonsen Holm at pengene skal gå til å lønne unge som tar idrettsutdanning.

– Jeg vil starte et prosjekt der ungdommene får brukt sin kunnskap. Samtidig tjener de noen kroner og barna får samtidig gode trenere, sier prisvinneren.

– Idrett for alle

For første gang er det en fagjury som har kåret vinneren. Den har bestått av leder Hilde Lilleng fra Harstad Idrettsråd, sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende og rådgiver Line Yvonne Hansen i Harstad Sparebank.

– Årets prisvinner har utmerket seg som en av de synlige blant de «usynlige». I en årrekke har Grethe uselvisk gitt av sin tid og sin entusiasme til frivillig arbeid. Hun står på for at andre skal kunne drive idrettslig aktivitet på mange ulike nivå. En ildsjel har et pågangsmot og en stå-på-giv som aldri tar slutt. Årets prisvinner oppfyller i høyeste grad dette kriteriet, og i et intervju med Harstad Tidende sier Grethe at hun fremover skal fortsette jobben for at alle skal få lov til å drive med idrett, uttaler juryen.

Inkludering står som et stikkord for årets prisvinner.

– Gjennom sitt mangeårige virke har Grethe vært en pådriver for at idrett og aktivitet skal være for alle, uavhengig av forutsetninger, funksjonsnivå og nasjonalitet. Og kanskje er det engasjementet for de svakeste, og også våre nye medborgere, som har vært den sterkeste drivkraften når loddbok etter loddbok er solgt ut, og når utallige timer med arbeid er lagt ned for å kunne spille andre gode, uttaler juryen.

Penger til alle

Anthonsen Holm var en av fire kandidater. De tre øvrige var håndballtrener Christine Elvenes i Kvæfjord, taekwondoinstruktur John Olav Rasmussen-Moe i Harstad-klubben Kiap og trener Kjetil H. Hansen i Harstad Svømmeklubb.

De øvrige kandidatene gikk ikke tomhendt fra kåringen. Alle fikk en sjekk på 5.000 kroner som takk for den frivillige innsatsen.

5.000 kroner: Kjetil Hansen, Christine Elvenes og John-Olav Rasmussen Moe var også nominert til ildsjelprisen. Alle fikk 5.000 kroner for sin innsats.