Det bekrefter leder for Harstad Håndballklubb, Beate Tande overfor Harstad Tidende tirsdag ettermiddag.

– Vi har ansatt Monica Lindstrøm som vår trener den nærmeste sesongen.

Hun er spent på hva laget kan gjøre i sitt tredje satsingsår med Lindstrøm som trener.

– Monica har bred erfaring fra håndballen, og har den seneste tida vært Sonetrener i Nordland. Hun har sagt seg villig til å sette av tid til satsing mot allnorsk seriespill. For vår målsetting vil vær3e å rykke opp til nasjonal 2.-divisjon denne sesongen, sier Tande.

Satsingen er rotfestet

Det har Harstad Håndballklubb gjort før. Da har håndballklubben akkurat kommet til kort. Begge årene har det vært kun ett lite måls margin som det har stått på. Denne sesongen skal laget lykkes med sin plan om å ta steget opp i divisjonssystemet.

– Vi skal rykke opp og har per i dag fire navn på blokka som kan bli en del av vår stall neste sesong, sier Tande.

Hun understreker at treneren de siste to sesongene, Ketil Lian, har signalisert at han er usikker på hvor mye tid han har til rådighet for trenergjerningen i sesongen som kommer.

– Klubben ønsker gjerne å ha med Ketil videre. Ketil er på ingen måte ute av bildet fra klubbens side. Han besitter stor kompetanse. Men han må også finne tid til å være med på satsingen, sier Tande om trenerkabalen.

Spent kaptein

Eli-Jeanette Olsen er kapteinen i laget, hvor ti stykker har sagt ja til en ny sesong med satsing.

– Jeg har ikke hatt Monica som trener tidligere. Men jeg har sett henne på feltet, og vet at det er snakk om en person med solid erfaring på trenersida, sier Olsen om den nye treneren for kvinnelaget.

– Jeg velger å se lyst på situasjonen, og liker nye utfordringer. Så ser jeg at vi er satt opp med tre fellestreninger hver uke. Det bør være et absolutt minimum for et lag som ønsker å ta steget opp til nasjonalt seriespill.

Ivar Hjelvik