Det sier håndballtrener Janice Guttorm om seg selv og sine elever på Karasjoks G10-årslag. De er ett av to klubber som har kjørt 12 timer for å ta del i det som har blitt Nord-Norges desidert største håndballturnering med sine 163 påmeldte lag.

– Vi har gledet oss stort til å komme til Harstad for å spille håndball, sier Guttorm om laget som slutter opp om Landsås Cup for første gang i historien.

Spennende avslutning

Laget fra Indre Finnmark steilet ikke på noen måte over at de skulle ut på veien for å få en proper turneringsopplevelse.

– Vi er jo ikke redde for å kjøre noen mil når vi skal ut for å spille kamp. Når vi skal møte motstandere på deres hjemmebane, er det eksempelvis 40 mil til Kirkenes, sier Guttorm, som samtidig presiserer at Harstad-turen er årets lengste reise.

– Bussing er jo selvfølgelig kjedelig. Det går litt reisesyketabletter underveis. Men vi gleder oss til å være med på Landsås Cup, utdyper gjengen.

De fikk æren av å åpne ballet i Landsåshallen ved å møte arrangørklubben til kamp i sin årsklasse. Da viste de også prov på at 10-åringene har utviklet godt med ferdigheter trass i sin unge alder.

– Mange av dem har jo spilt sammen siden de var sju år. På den tida har de utviklet seg godt, mener Guttorm.

– Så har vi jo også en veldig flink trener, sier guttene.

E-post var forlokkende

– Dere deltar for første gang under turneringa. Hva er det som gjør at Landsås Cup ble destinasjonen for deres langtur i år?

– Vi fikk e-post i etterkant av fjorårsturneringa, og syntes at dette virket veldig forlokkende. Derfor tenkte vi at dette er noe som også vi måtte prøve i år, sier Guttorm.

– Håndballturneringen er en ting. Så ble også lørdagens konsert forlokkende for de unge spillerne. Kombinasjonen av en spennende sportslig bit og det sosiale var det som gjorde dette til en veldig fin sesongavslutning for klubben og deres spillere, sier Guttorm.

– Blir dere å se i turneringa også til neste år?

– Det er absolutt en god mulighet for det. Men vi må samtidig ta en evaluering når vi er vel hjemme i Karasjok. Da får vi også et svar på hvor slitne vi er av all reisinga. Men foreløpig er vi godt fornøyde, sier treneren.

Skryter av naboklubben

I år er det også første gang at turneringa tar i bruk samtlige lokale idrettshaller for å gi et tilbud til alle. Det gjelder også for Hålogalandshallen. Men kunstgresset som til daglig er det prioriterte underlaget i flerbrukshallen, har arrangørene tatt kostnadene med å legge parkettdekke på deler av hallen under turneringa.

– På midten av 80-tallet spilte vi her på asfalt. Nå er det denne pålagte parketten som utgjør dagens dekke, sier HHK-leder Beate Tande.

Hun mener at dette også er noe som kommunen bør merke seg.

– Håpet er jo at framtidige idrettshaller blir designet slik at det gis muligheter til å bygge flerbrukshaller med mulighetene om å gå fra et dekke til et annet, mener Tande.

Hun var på HHK-benken da 11-årslaget var i aksjon fredag.

– Det Landsås har fått til med å skape ei turnering som dette er en prestasjon. De har klart å få i overkant av 160 lag til å ta løs og å melde seg på til turnering i Harstad når man er langt inne i ferietida, sier Tande.

Hun går ikke av veien for å rose klubben for arrangørjobben som klubben gjør.

– Tenk deg hvor mange hundre dugnadstimer som ligger bak denne turneringa. Bare på konserten er det rundt hundre vakter i aksjon. At de har løftet dette opp på et slikt arrangementsmessig nivå, er det bare å bøye seg i hatten over, sier HHK-lederen.

SAMSPILTE: HHK J10-årslag fikk prøvd ut parketten i Stangneshallen under Landsås Cup. Foto: Ivar Hjelvik
ROS: HHK-leder Beate Tande mener at HHK fortjener stor honnør for å ha skapt denne storturneringa. Foto: Ivar Hjelvik
HARDTKJEMPENDE: Nathalie Olsen og Landsås 13-årsjenter møtte tøff motstand i Ankenes-forsvaret. Foto: Ivar Hjelvik