Landslagsstjernen har vært med på et landslag som har dominert håndballen på absolutt øverste nivå. For Malm Frafjord har vært med på å ta til sammen sju gullmedaljer i OL-, VM-, eller EM-sammenheng. Som klubbspiller har hun spilt for Byåsen, Larvik, Viborg og CMK Bucuresti. Med sistnevnte avsluttet hun med semifinalespill i Champions League, før hun la opp som håndballspiller i 2017.

– Hva er hovedårsaken til at du har lyktes i så stor grad på håndballbanen?

– For min del så tror jeg at mye hang på at jeg likte å trene. Etter hvert, når det etter hvert ble nødvendig, hadde jeg heller ikke noe imot å trene mye, sier Malm Frafjord.

Hun er veldig glad for å ta turen til Landsåshallen for å se hvordan det gror i HK Landsås.

– Det er veldig hyggelig å komme til Harstad for å se hvordan man trener her. Her er det mye frivillig arbeid som driver klubben framover. Og frivilligheten er jo det som er kjernen i den norske idretten, mener Malm Frafjord.

– I Nord-Norge har vi tradisjonelt slitt med å levere på samme nivå som klubbene i sør på kvinnesida. Bør nordnorske håndballspillere flytte på seg for å lykkes på håndballbanen?

– Så lenge man har det artig med å spille håndball og er i et godt treningsmiljø, så er det mulig å lykkes som håndballspiller, uansett hvor man kommer fra. Men håndball er samtidig noe som man skal drive med fordi man synes at det er artig. Når treningsmengdene begynner å øke, kjennes det mindre tungt ut å gjennomføre et tøft treningsopplegg, sier Malm Frafjord.

– Man framhever ofte spillere som er gode i ung alder. Likevel blir deres forsprang veldig ofte spist opp av dem som er villige til å legge ned treningsmengdene som kreves.