Da kampuret viste nøyaktig 85 minutter og 15 sekunder satte gjestenes kaptein Stian Christensen inn en hard takling på Saber Ali Husseini utenfor 16-meteren. Christensen tok ballen, men feide med seg motspilleren i duellen. Husseini fikk en stor rotasjon og klarte aldri reise seg. Christensen fikk direkte rødt kort, og fire minutter senere valgte dommer Marius Wikestad Pedersen å blåse av kampen på stillingen 3-2 til Stålbrott/Sortland 2 da spilleren fortsatt lå nede og ambulanse var tilkalt.

Tidligere i år ble en 4.-divisjonskamp i Kristiansand mellom Våg og Express stoppet før tiden. Da ble de resterende tre minutter og 29 sekunder spilt to og en halv uke senere. Også den kampen ble stoppet på stillingen 3-2. To og en halv uke senere skåret Express det fjerde målet og fastsatte resultatet til 4-2.

Å fortsette kampen på Sandnes kunstgress kan skje, men ikke som følge av protest fra Grovfjord/HIL 2. Da må fotballforbundet ved kretsen i Hålogaland på eget initiativ ta beslutningen med bakgrunn i avgjørelsen fra Kristiansand i april.

- Skal spilles ferdig

Grovfjord-trener Hege Thomassen ga umiddelbart beskjed om at hun er uenig i beslutningen om å stoppe kampen såpass lenge før ordinær tid.

- Vi mener kampen burde vært fullført. Enten kunne den skadde spilleren blitt flyttet av banen på båre, eller vi kunne ventet til ambulansen kom. Det gjensto nesten fem minutter av ordinær tid, og sikkert fem minutter tillegg på grunn av alle bytter og stopp i spillet. Det er ti minutter som vi kunne brukt til å få med oss ett poeng hjem, sier Thomassen.

- Krever dere å få spille resten av kampen senere?

- Nei, jeg tror ikke det. Vi får stå for fair play om ingen andre gjør noe, sier treneren.

Til vol.no sier Bengt-Are Pettersen, nestleder i Hålogaland fotballkrets og leder i kretsens dommerkomité, følgende om situasjonen:

– Det kom en regelendring for noen år siden om at kamper skal fullføres uansett, om så resten av kampen må spilles på et senere tidspunkt, sier Pettersen, som ikke kjente til detaljer da uttalelsen ble gitt.

Dommer Marius Wikestad Pedersen vil ikke svare på spørsmål verken fra vol.no eller Harstad Tidende, men opplyser til sistnevnte han vil skrive en rapport til fotballkretsen om hvorfor kampen ble avsluttet før tiden.

Ble slitne

Grovfjord-trener Thomassen beklager at en motspiller ble liggende etter taklingen til Stian Christensen.

- Stian var på ball, men kom inn med stor kraft i taklingen. Derfor ble han utvist. Vi får bare håpe at det ikke er brudd for Stålbrott-spilleren. Dessverre kan skader oppstå. Det er en del av fotballen, sier Thomassen.

Om selve kampen mener Grovfjord-treneren at laget spilte en god første omgang, men at hjemmelaget snudde oppgjøret til sin favør da Grovfjord-spillerne etter hvert ble slitne og ikke maktet å holde trykket oppe.

- Vi klarte ikke stå løpet ut. Derfor lå vi under da dommeren blåste av. Jeg skulle likevel gjerne fått de siste fem-ti minuttene for å prøve å jage en utligning.