Juryen er satt med styreleder Hilde Lilleng i Harstad Idrettsråd som leder. Prisen, som deles ut av Harstad Sparebank i samarbeid med Harstad Tidende, er på 25.000 kroner. Lilleng skal samme med rådgiver Line Yvonne Hansen i Harstad Sparebank og sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende plukke ut vinneren.

– Forslagene skal komme fra publikum. Gi oss navn på den du mener fortjener prisen, og skriv en begrunnelse for hvorfor nettopp din favoritt bør få hederen, oppfordrer juryen.

Bredde

Prisen skal deles ut 14. juni i forbindelse med Harstad Sparebanks gavearrangement i kulturhuset. Av prispengene på 25.000 kroner skal 20.000 gis videre til et idrettsformål - nettopp i en ekte ildsjels ånd.

– Vi er på jakt etter den genuint opptatte ildsjelen, som uselvisk gjør en fantastisk innsats for sitt idrettslag eller en individuell utøver. Dette er ikke prisen for den som tjener gode penger på å trene lag, ei heller for den som er ansatt for å gjøre en jobb i et idrettslag eller i en organisasjon, uttaler juryen.

Lilleng og Hansen er nye jurymedlemmer. Etter et første møte er juryen opptatt av at kandidatene må fange opp bredden av ildsjeler.

– Seniorene, som har holdt på i 30-40-50 år, er viktige, og de skulle vi gjerne hatt flere av. De har sin naturlige plass. Samtidig ser vi på tre grupper, som vi håper blir synliggjort gjennom forslag fra leserne, sier Lilleng, før hun utdyper:

– Kvinner er kanskje ikke i så mange lederroller, eller kommer i posisjon, men vi vet at mange av dem gjør en uvurderlig innsats.

– Unge folk kan ha gitt opp den aktive karrieren, men bør fortsatt være en del av idretten gjennom støtteapparater og ulike verv.

– Innvandrere som gjør en innsats i idrettslag.

– Poenget er at juryen ber folk gå bredt ut når kandidater foreslås. Flere er aktuelle enn de som har slitt i garderobene i 50 år. Så skal selvsagt ingen ekskluderes bare fordi de faller utenfor de tre gruppene vi nevner, sier juryen.

Under press

Harstad Sparebank og Harstad Tidende viderefører prisen fordi bedriftene mener den er viktig.

– Samfunnet trenger frivillighet, og den står under press i en stadig mer hektisk hverdag der vi skal delta på ulike arenaer. Derfor trenger vi at alle er med, unge og eldre, nordmenn og innvandrere, og begge kjønn. Forhåpentlig kan ildsjelprisen være et virkemiddel i så måte, sier juryen.

Fakta

  • Harstad Sparebanks ildsjelpris - i samarbeid med Harstad Tidende skal deles ut for sjuende gang.

  • Du nominerer din kandidat på følgende måte: Send en sms til nummer 2399 merket HT FORSLAG etterfulgt av kandidat og begrunnelse.

  • Siste frist for nominering er mandag 4. juni klokka 23.00.

  • Tidligere vinnere:

  • 2012: Anne Kristiansen og Tor Charles Holmgren, IK Hind

  • 2013: Gunnar Johansen, Grovfjord IL

  • 2014: Rolf Hall, Harstad Turnforening

  • 2015: Ronald Nilssen, Medkila IL

  • 2016: Vigdis Johnsen, Tormod Johnsen og Frank Formo, IF Kilkameratene

  • 2017: Boye Olsen, Skånland OIF

Her kan du lese om fjorårets kandidater:

Her kan du lese om kandidatene i 2016:

FJORÅRSVINNER: Boye Olsen har vært oppmann eller materialforvalter sammenhengende i 30 år for Skånland OIF, og aktiv og frivillig i langt flere år enn som så. Han vant ildsjelprisen i 2017. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø