Den lokale supporterklubben til Liverpool, Liverbirds i Harstad, har fått med seg huseier og andre samarbeidspartnere for å arrangere fotballfest i Nordic Hall. Den skjer i forbindelse med lørdagens Champions League-finale mellom Real Madrid og Liverpool.

Tilreisende

Supporterne er sikre på å fylle lokalet til randen, slik de også gjorde både da Liverpool vant finalen i 2005, og senere tapte tilsvarende i 2007 og tapte for Sevilla i Europaligaen i 2016.

– Basert på tilbakemeldinger og påmelding via sosiale medier, tror vi det blir fullt hus og 500 tilskuere. Tre ganger tidligere har vi fylt Nordic Hall. Nå er Liverpool i en ny finale, og vi skal klare det en gang til, sier Arnt Steffensen, Ronald Walquist og Hans Petter Schjelderup.

Det er faktisk bare HILs cupkamper mot eliteserielag, eller naboslag mot Mjølner, som kan måle seg i publikumsoppslutning lokalt.

– Det kommer folk tilreisende fra Bardufoss, Narvik, Bjerkvik og Sortland delta på fotballfesten. Det er enormt med Liverpool-supportere i regionen, og derfor fyller vi Nordic Hall hver gang vi inviterer til finale, sier Steffensen og Schjelderup.

Blant annet jobbes det med å få på plass en ordentlig tribune lengst bak i lokalet for å få plass til alle, og barn og ungdom kan komme i følge med voksne.

For alle fotballinteresserte

Garantert flest vil holde med engelskmennene, men det er plass også til andre.

– Dette blir en kveld for alle fotballinteresserte. Uansett hvem man heier på, er det gøy å samles for å se kamp, diskutere hendelser og slenge kommentarer, sier gjengen.

Noen får spesialinvitasjon via lokalavisa.

– Vi håper selvsagt at byens Real Madrid-supporter Knut Gåsvik stiller. I tillegg har vi satt av egne hedersstoler til Manchester United-tilhengerne Rune Pedersen og Tore Bjørnå, men for øvrig er det ingen plassreservasjon, humrer Schjelderup.

Ronald Walquist er blant dem som gleder seg.

– Det blir garantert spenning og masse adrenalin fra fløyta går til kampen blåses av. I finalen møtes to lag som leverer angrepsfotball i verdensklasse. Hvis våre (Liverpool, vår anm.) angripere er på 80-85 prosent av sitt beste, da kommer vi til å få en fantastisk kveld, tror Walquist.

Schjelderup lurer på hvordan søndagen vil bli dersom Liverpool vinner. Da er han vert for konfirmasjon i heimen.

– Ved seier lurer jeg på om kona slår hodet av meg dersom jeg stiller i konfirmasjon med Liverpool-drakt under dressen, sier han.

De er optimister, men grugleder seg i visshet om at Real Madrid har vunnet tre av de fire siste årene.

Veldedighet

Selv om det er kampen de snakker mest om, handler ikke festen i Nordic Hall utelukkende om fotball. Supporterne skal samle inn penger til Childrens Burn & Wound Care. Inngangspengene gis til veldedighet, og det skal selges lodd hvor prisene er blant annet billetter til kamper på Anfield i Liverpool, reisegavekort og signert Liverpool-trøye.

– Målet er å drifte ei seng ved brannskadesykehuset i Etiopia i ett år, sier Schjelderup, som er initiativtaker til stiftelsen i tillegg til å være svoren Liverpool-tilhenger.

Ståle Bræck fra representerer samarbeidspartneren Bard Harstad og Verftet.

– Vi støtter positive ting som skjer i Harstad sentrum, og syns det er flott at pengene går til et godt formål og veldedighet. Så håper vi jo å skape liv i sentrum med en skikkelig fotballfest, sier Bræck.

STINN BRAKKE: Nordic Hall har vært fylt til randen med fotballsupportere tre ganger tidligere med Liverpool i finalespill. Her fra 2005 da Liverpool snudde 0-3 til seier 4-3. Bildet er åpenbart tatt før snuoperasjonen startet.