Fire minutter før full tid fikk Grovfjord-kaptein Stian Christensen direkte rødt kort etter å ha sparket ned en Stålbrott-spiller. Skaden var så alvorlig at spilleren ikke kunne flyttes bort fra banen, og dommer Marius Wikestad Pedersen valgte å stoppe oppgjøret.

Trolig må de siste fire minuttene, samt tilleggstid, spilles på et senere tidspunkt. Det samme skjedde tidligere i år i Kristiansand, den gang fordi flomlyset gikk. Express og Våg møttes to og en halv uke senere for å fullføre de gjenstående tre minutter og 29 sekunder.

To raske

I selve kampen fikk Grovfjord en verst tenkelig start da Arild Stoltz sendte vertene i ledelsen etter bare seks minutter. Et par finter og vekk med Grovfjords stopper før ballen ble trillet i mål.

Gjestene slo raskt tilbake etter kalddusjen. Et frispark fra hjørnet av 16-meteren endte med retur fra målvakt. Eirik Christensen var påpasselig og kriget inn utligningen i det 10. minuttet.

To minutter senere tok bortelaget godt vare på en kontring. Engelskmannen Jonathan Olaoye, som debuterer i den oransje trøya, stormet mot mål og skjøt elegant ballen i nota ved bortre stolpe med en markkryper. Dermed 2-1 til gjestene.

Sjansefattig

Resten av omgangen var sjansefattig, og spillet var preget av enten slurv med ball eller tøffe dueller. Frustrerte Stålbrott/Sortland 2-spillere snakket på seg tre gule kort i løpt av de første 45 minuttene, mens Erling Eriksen hos Grovfjord/HIL 2 fikk gult for å ha sparket ned en motspiller rett utenfor 16-meteren.

Andre omgang begynte i bedagelig tempo. Grovfjord byttet inn Tim Øyen for Ola Hoff Svendsen etter drøyt fem minutter.

Snaut midtveis i omgangen var Grovfjord nær ved å øke ledelsen, men ble nektet skåring etter en flott beinparade av hjemmelagets sisteskanse.

Snudde kampen

Stålbrott/Sortland 2 fikk et uhyre billig straffespark i det 67. minutt da Arild Stoltz falt lett i feltet. Stoltz skåret selv fra ellevemetersmerket. Grovfjords spillende assistenttrener argumenterte for takling på ball, men fikk ikke gehør.

Utover i omgangen kom det tydelig fram hvorfor disse to lagene er nederst på tabellen, og ingenting annet enn utdeling av gule kort skjedde før vertenes stopper Otto Johansen stanget inn 3-2 fra kloss hold. Grovfjord/HIL 2 klarte ikke å få bort ballen etter en dødball, og Johansen var nådeløs.

Fire minutter før full tid ble Grovfjord-kaptein Stian Christensen sendt av banen med direkte rødt kort etter en knallhard takling på 16-meteren. Etter er langt opphold besluttet dommer Marius Wikestad Pedersen å blåse av kampen.

Fakta

Stålbrott/Sortland 2-Grovfjord/HIL 2 3-2 (1-2)

Sandnes kunstgress, 4.-divisjon Hålogaland, søndag

Mål: 1-0 Arild Stoltz (6), 1-1 Eirik Christensen (10), 1-2 Jonathan Olaoye (13), 2-2 Arild Stoltz (str. 68), 3-2 Otto Johansen (83)

Gult kort: Eirik Solhaug, Saber Ali Husseini, Arild Stoltz, Otto Johansen, Fredrik Stoltz, Asghar Ali Husseini, Stålbrott/Sortland 2. Erling Eriksen, Jonathan Olaoye, Grovfjord/HIL 2

Rødt kort: Stian Christensen, Grovfjord/HIL 2

Dommer: Marius Wikestad Pedersen, Kilkam

Grovfjord: Lars Robin Blix Johnsen -  Eirik Christensen, Erling Eriksen,  Stian Christensen, Kyrre Klo Pedersen - Ola Hoff Svendsen, Jonas Svendsen, Sindre Brandsegg - Johannes Henriksen, Andreas Martinsen, Jonathan Olaoye. Benyttet: Tim Øyen, Mathias Lindquist, Gabriel Myrvang