Rolf Høyland er leder i Indre Salten Travlag. Han ble tipset om en spennende hest. Da han hørte navnet kunne ikke Høyland la være å kjøpe den, for så å lansere en idé der budskapet er samling og forsoning i nordnorsk travsport.

– Trenger forsoning

– Jeg fikk vite at hesten heter Peaceandlove. Du verden så fengende. Da dukket en tanke opp i hodet mitt: Vi gjør dette til en andelshest for Nord-Norge, sier Høyland.

– Er det for lite fred og kjærlighet i sporten?

– Ja, det må vi vel kunne si, sier Høyland med et smil.

– Jeg håper å få eiere i Finnmark, Troms og Nordland, og at dette kan være et prosjekt som er samlende, sier han.

Salget vil bli markedsført gjennom sosiale medier. Høyland kommer også til å kontakte potensielle eiere direkte.

Gleder seg

Hesten reiser fra Bjerke 30. mai, og er på plass i stallen drevet av Tina Lagesen i Harstad Travpark 1.-2. juni.

Lagesen takker for tilliten.

– Dette er et veldig bra konsept. Det er bra at vi kan samles om en andelshest, spesielt når det har vært så mye uro. Peaceandlove er en fersk hest, som er anbefalt og rapportene sier at den er flink i treninga. Dette blir spennende, sier Lagesen.

– Jeg syns det er fantastisk med alle hester vi får nordover. Med det herlige navnet på hesten, og intensjonen, er dette en strålende idé. Jeg gleder meg til å se hva som kommer ut av prosjektet, sier Storvik Ingebrigtsen.

–Jeg håper folk kjøper andeler slik at det blir en landsdelshest, som vi kan glede oss over sammen, sier hun.

KJÆRLIGHETSHEST: Peaceandlove starter ferden mot nord om i ei uke, uvitende om hvilken betydning den kan få for nordnorsk trav. Foto: privat