Gledesscenene i ringen fortalte alt om hvor stort det var for Farstad Grøttem. Hun spratt til værs og strålte som ei sol da dommeren hevet høyrehånden som bevis for hvem som var beste utøver i ringen.

– Føler seg hjemme i stua

Landslagssjef Daimi Akin håper og tror at Farstad Grøttem allerede har landet.

– Det er selvsagt tøft at en junior, som har halvannet år igjen på sitt nivå, går opp til senior og vant. Samtidig skal vi ha beina godt plantet. Dette er bare én finale, og hun vil møte enda bedre motstandere i store mesterskap, sier Akin.

– Aldersmessig sett er det en god prestasjon av Marlene. Hun er sterk. Nå begynner tekniske detaljer å sitte, og som trener syns jeg slike ting er viktigere i seg selv enn å gå til topps i en seniorklasse, sier Akin.

Felipe Valdes Carter er sportslig koordinator i kickboksingforbundet. Han sier Farstad Grøttem løste utfordringen svært godt.

– Bosnia er en sterk nasjon, og vi visste lite om motstanderen. Marlene gjorde en flott prestasjon taktisk, sier han.

Landslagssjef Akin og assistent Christian Galvez sto i ringhjørnet under finalen.

– Det høres kanskje rart ut, men først nå begynner Marlene å være klar over hva hun gjør i ringen. Jeg pleier å si at utøveren føler seg hjemme i stua, og når du får den følelsen begynner det virkelig å bli gøy. I fullkontaktkamper må du ha en plan og mening om hva som skal skje i ringen. Det har ikke alle ferske utøvere. Marlene begynner å få til denne delen. Derfor kom dette resultatet, og nå kan vi begynne å forvente noe av henne, sier Akin.

Får svar i juni

Akin vil ikke forskuttere et uttak til junior-VM i Italia i september.

FORNØYDE: Landslagstrener Daimi Akin og assistent Christian Galvez i ringhjørnet sammen med Marlene Farstad Grøttem. Foto: Felipe Valdes Carter
OVERRASKELSE: Ansiktsuttrykkene til Jasmina Merdic og Marlene Farstad Grøttem forteller det meste. Begge så ut til å være overrasket over finaleutfallet. Foto: Felipe Valdes Carter