HIL fikk en drømmeåpning på kampen da Viktor Framvik sendte laget i ledelsen i det tredje minutt. Et langt utspill fra Sulejman Sulejmanovic i medvinden satte fart på Framvik. Spissen utnyttet en forsvarsfeil og kom alene med målvakten til enkel skåring.

Forsvarstrøbbel

Stålkam trengte bare fire minutter på å kvittere. Fredrik Rise gikk forbi Thomas Knoph Isaksen og ble felt da Predrag Milakovic skulle sikre forsarskollegaen. Straffen ble kontant sendt i nota av Alexander Iversen.

Problemene fortsatte for Knoph Isaksen, som etter kvarteret glapp markeringen og lot Stian Celius stå alene og heade fra åtte-ni meter midt foran mål. HIL slapp med skrekken. Ballen ble styrt rett utenforl. Stålkam kom til flere sjanser. James Ainasoja prøvde skuddfoten fra 20 meter, men Sulejmanovic kom seg raskt ned og fikk kastet seg over ballen.

Passivt forsvarsspill måtte til slutt straffe seg. Alexander Iversen sendte Stålkam i føringen drøyt midtveis i første omgang. Iversen kom en mot en mot Knoph Isaksen, som bare rygget. Stålkam-vingen takket for åpningen og sendte ballen i mål ved bortre stolpe.

Stålkam var nær nummer tre da Celius fikk ballen på 18 meter i det 28. minutt. Ingen kom ut på spissen, som fikk fyre løs. Sulejmanovic fikk hendene opp raskt, og slo ballen bort.

Kom tilbake

HIL våknet offensivt da det nærmet seg halvtimen. Først kom Sander Finjord Rinberg fri på venstresiden, men skuddet ble reddet glimrende.  Tre minutter senere kom Nikica Kosutic alene med målvakten. Angriperen prøvde å spille ballen mellom beina på sisteskansen, som fikk samlet føttene og avverget til hjørnespark. Gjestene sto høyt i en periode på ti minutter og lot knapt Stålkam spille seg ut av eget forsvar.

Mot spillets gang kom ei kontring. Tomålsskårer Iversen løp seg fri bak HILs forsvar. Sulejmanovic var våken, stormet ut og fikk klarert et stykke utenfor egen 16-meter.

HIL var utvilsomt best i det siste kvarteret, og utligningen kom i omgangens siste minutt. Finjord Ringberg mottok ballen på drøyt 20 meter og fikk uforstyrret vende. Med en lekker bue på avslutningen klarte han å lure ballen mellom tverrligger og hendene til målvakten, som nok må ta skyld i baklangsmålet.

HIL tok tilbake ledelsen tidlig i andre omgang da Finjord Ringberg kom løs på høyresiden. Avslutningen var ikke god, men målvaktsarbeidet desto svakere. Skuddet fra skrått hold smatt mellom føttene på sisteskansen, som fortvilte samtidig som Finjord Ringberg slo salto i glede over skåringen.

Målvaktsbytte

Finjord Ringberg var nær sin tredje for dagen fem minutter senere. Spissen fant seg selv med ballen midt foran mål. Kanskje gjorde spretten på ballen at Finjord Ringberg ikke fikk til et kontrollert skudd. Ballen gikk i alle fall høyt over.

I det 57. minutt hadde Stålkam fått nok av uryddig målvaktsarbeid, og Tom Stian Andersen ble byttet ut til fordel for Symphorien Munda.

Minuttet senere trodde Stålkam at Stian Celius hadde utliknet med et hodestøt etter frispark, men flagget kom opp og dommeren godkjente ikke nettkjenningen.

Målvaktsbyttet var ingen umiddelbar suksess. Munda ga en kort retur etter frispark fra Laiitla. HIL-spillere fulgte på og sto nærmest med kølapp for å avgjøre hvem som skulle skyte. Det ble Finjord Ringberg, som banket ballen i mål ti. 4-2 i det 61. minutt.

Utrolig nok klarte ikke Finjord Ringberg å skåre sitt fjerde tre minutter senere. Spissen snappet et elendig tilbakespill og kom alene med målvakten, men trillet ballen til side for mål.

Stålkam ble invitert inn i kampen igjen etter en gedigen tabbe av HIL i bakerste ledd. I motvinden ble igangsettingen til Sulejmanovic til Gabriel Andersen altfor kort. Alexander Iversen stjal ballen fra stopperen og spilte fri Celius midt foran mål. Midtspissen trillet kula enkelt over streken til redusering til 3-4 i det 71. minutt.

Punkterte

HIL byttet ut Marchus Kajander 11 minutter før ordinær tid, og sendte inn på banen Karl Henrik Wittussen.

Minuttet senere la HIL på til 5-3 ved Gabriel Andersen. Stopperen var med i angrep på et hjørnespark, og styrte ballen inn fra kloss hold etter studd på første stolpe.

Sju minutter før full tid burde innbytter Wittussen sørget for 6-3. Han fikk servert en nærmest ferdigskåret pasning etter flott forspill av Finjord Ringberg, men misbrukte sjansen fra kloss hold.

Wittussen bidro likevel til mål nummer seks. Den høyreiste spilleren stusset gjennom Samuli Laitila, som vippet over målvakten, som feilbedømte totalt på overtid. Da hadde nettopp HIL byttet ut Kosutic med Fredrik Lindquist.

To minutter på overtig smalt det i tverrliggeren bak Sulejmanovic, i det som ble en særdeles målrik affære med 6-3-seier for HIL.

HIL rakk også å bytte inn Rafal Zaborowski for Framvik før dommeren blåste av kampen.

Fakta

Stålkam-Harstad 3-6 (2-2)

Sagbakken kunstgress, 3.-divisjon avdeling 6, lørdag

Mål: 0-1 Viktor Framvik (3), 1-1 Alexander Iversen (str. 7), 2-1 Alexander Iversen (24), 2-2 Sander Finjord Ringberg (45), 2-3 Sander Finjord Ringberg (48), 2-4 Sander Finjord Ringberg (61), 3-4 Stian Celius (71), 3-5 Gabriel Andersen (80), 3-6 Samuli Laitila (90)

Gult kort: Andreas Svartkjønneng, Alexander Iversen og Hugo Nilsen, Stålkam. Sander Finjord Ringberg, Harstad