Før midtbanespilleren la ballen til rette på 17 meter var det ikke HIL som hadde tatt føringen i oppgjøret mot Skjervøy på Harstad stadion. Det nykomponerte forsvaret til hjemmelaget hadde vært på vikende front og hengt i tauene ved flere anledninger. At Skjervøy ikke tok ledelsen skal desperat forsvarsspill og en meget god Sulejman Sulejmanovic i vertenes mål ha æren for.

Men da Sander Finjord Ringberg ble lagt i bakken på ett av sine dribleraid etter 24 spilte minutter, var det tid for å knyte skolissa på venstreskoen for Nikica Kosutic. Med sin følsomme venstrefot sendte han hjemmepublikummet til himmels.

– Det var bare flaks. Men endelig satt den, sier Kosutic beskjedent.

Ikke ferdig

Det var ikke den eneste gangen at serberen, som er inne i sin andre sesong i klubben, skulle vise fram sine ferdigheter på dødball. For da Sander Finjord Ringberg satte fart framover ti minutter før slutt, ble han effektivt stoppet på ureglementert vis. Igjen viste Kosutic at han burde være fast dødballtaker i lang tid framover.

– I fjor hadde jeg minst ti dødballer som enten traff stanga eller ble reddet av keeperen. Da er det greit å endelig treffe på et par dødballer, sier Kosutic om sine to viktige bidrag i målprotokollen.

Når HIL nå seiler opp på andreplass i 3.-divisjon, mener serberen at det er muligheter for å bli der.

– Jeg har tro på at vi skal kunne klare å hevde oss som et topp tre-lag denne sesongen, mener Kosutic.

– Ikke beskjeden lenger

Trener Bjørn Ludvigsen er klar på at det har vært på høy tid at midtbanespilleren med de sterke offensive ferdighetene har fått selvtillit nok til å fyre av gårde dødballer.

– Han har jo vært litt beskjeden tidligere. Det har nok vært andre i laget som har hatt mer lyst til å ta dødballene våre. Nå tar han dem selv. Det viser seg å være veldig riktig, sier Ludvigsen, før han utdyper:

– I dag er det faktisk de individuelle ferdighetene som avgjør kampen. I et jevnt oppgjør så skal vi ha all honnør for å ta fram de individuelle ferdighetene som avgjør kampen. For Skjervøy er ikke noe dårlig lag. Det viser de i dag, mener Ludvigsen.

Han understreker også at man må se bak resultatet i en kamp som i perioder var jevnere enn hva resultatet tilsa.

– Vi må ikke se oss blind på resultatet. Og det er fortsatt mye å jobbe videre med. Tidvis er det litt hawaiifotball i dag når kampen lå og bikket på 0-0. Da er det Suki som gjør noen avgjørende inngrep, slik at vi holder nullen i åpningsminuttene, sier Ludvigsen.

Hans syn på at HIL står med 13 poeng og per dags dato er et topplag i divisjonen, er som følger:

– For oss så handler det om å ha det rette perspektivet nå. Vi må være konsentrert om den neste oppgaven som kommer. Og mitt tips er at det kommer til å være kjempejevnt i toppen i år. Alt vi kan gjøre er å være fokusert på det vi kan gjøre selv, sier HIL-treneren.

Jubel: Med tre poeng i oppgjøret mot Skjervøy klatret HIL opp til andreplass på tabellen.