Skjervøys herretrener var klar på at andelen av kontroverser er langt færre i Skjervøy enn hva som er tilfellet for den kvinnelige elitetreneren Helena Mikkelsen i fiktive FK Varg fra Ulsteinvik.

– Jeg er takknemlig for å kunne ta denne utfordringen, og synes at jeg har blitt tatt imot med åpne armer. Men serien har jo banet vei for dette temaet, og skapt en interessant debatt, sier Torneus, før hun utdyper:

Når hun tar med seg sitt mannskap til Harstad stadion og møtet med HIL, er hun klar på at HIL er favorittene.

– Vi skal være tålmodig med ballen i dag og spille klokt. Men vi skal også bruke muligheten til å komme på raske overganger om den byr seg, sier Torneus.

– HIL er en tøff motstander. De har framstått som et godt lag med en tydelig struktur. Klarer de å holde på stabiliteten, så ser jeg på det som sannsylig at de er et topplag i årets 3.-divisjon, sier Torneus.

Hun ønsker ikke å trekke fram enkeltspillere som man kan forvente seg å se ekstra av oppgjøret på Harstad stadion lørdag ettermiddag.

– Vi ønsker å stå fram som et godt kollektiv, så får vi se. Etter 2-0-seieren borte mot Stålkameratene sist så surfer vi på en godfølelse. Så får vi se hvordan det ender i dag, sier Torneus.

– Hvor på tabellen finner vi Skjervøy etter sesongen?

– Det store målet for oss er å berge plassen i divisjonen, sier Torneus.