Glem cupfinaler! «Gutans» seier mot HIL i 1978 er det viktigste de har oppnådd

– Seieren over Harstad IL vil jeg karakterisere som det viktigste Tromsø Idrettslag har oppnådd på en fotballbane. Og i alle fall er jeg ikke i tvil om at dette er det største jeg har opplevd som trener, sa trener Peter Drecker 10. september 1978.

OVERBEVISTE: HILs keeper Øystein Næss (øverst i bildet) var ikke ansvarlig for at HIL tapte 3–1 mot TIL 10. september 1978. Tvert imot. Terje Nikolaysen (TIL-spilleren til venstre) og Johnny Albertsen var nemlig på hogget gjennom hele kampen. Begge bilder: Ronald Johansen 

sport

Da hadde TIL vunnet 3–1 mot selveste HIL, lenge et av landsdelens beste lag. Men selv om TIL-treneren var fornøyd med kampen, var han langt fra mett:

– Nå har vi berget en av de tre plassene i neste års andredivisjon, men nå er siktemålet kvalifisering for første divisjon.