Mot Svolvær ble Ellefsen tremålsskårer, og spissen står med sju nettkjenninger hittil for Landsås.

– Vi har mange potensielle målskårere i Landsås. Det er litt tilfeldig at jeg har vært i de avgjørende posisjonene, sier Ellefsen beskjedent.

Ekstra energi

Erfarne Ellefsen tok overgang fra HIL rett før avspark i 4.-divisjon. Da hadde han allerede rukket å spille to cupkamper og skåret ett mål for HIL.

Trener Eirik Risbøl er ikke i tvil om at det ga et løft for Landsås.

– Å få inn Kristian var kanskje det siste vi manglet. Han er en spiller med nylig erfaring fra høyere nivå. Det vises i kampene. Overgangen ga oss ekstra energi, sier Risbøl.

Risbøl er selv klubbens toppskårer gjennom tidene. Han setter pris på sju skåringer fra Ellefsens føtter og hode.

– Strengt tatt burde han skåret enda flere i løpet av disse fire første kampene, men for all del: Han er flink til å skåre. Samtidig legger han ned en utrolig innsats defensivt slik at vi også forsvarer oss godt som lag, sier Risbøl.

Tidsbruk avgjørende

Spørsmålet må stilles om hvorfor ikke Ellefsen bruker sine ferdigheter på allnorsk nivå i HIL.

– I år blir det på denne måten. Utgangspunktet mitt var å spille for HIL, men en stund før sesongstart begynte jeg å tenke om det virkelig var rett for meg. Med samboer og barn hjemme er det enklere å ta et par turer til Lofoten i løpet av året enn å være på reise landet rundt annenhver helg. I alle fall når jeg så at jeg ikke var et førstevalg i HIL. Jeg har ikke problemer med å sitte på benken, men basert på en helhetsvurdering kom jeg fram til at jeg trengte noe nytt. Spesielt tidsbruken ble utslagsgivende, sier Ellefsen.

Han håper HIL presterer og hevder seg i 3.-divisjon, samtidig som han skal gjøre sitt beste for Landsås.

– Vi har fått en god start, men vet også at vi har møtt fire lag vi skulle slå. For lagets del blir bortekampen mot Leknes neste helg en manndomsprøve, og vi må spille fem-seks runder til, og møte bedre lag, for å kunne fastslå hvor gode vi selv er. Svolvær var ikke et fantastisk lag, men vi gjorde jobben og skåret fem, sier Ellefsen.

Lojale

Trener Risbøl mener resultatet ble som forventet.

– Vi var gode før pause. I andre omgang cruiset vi inn seieren. Jeg er spesielt godt fornøyd med lojaliteten til spillerne, som uten unntak bare bruker sekunder på å komme i posisjon slik at vi alltid forsvarer oss med åtte mann. Da blir det vanskelig for motstandere å skåre mot oss, sier Risbøl.

Fakta

Landsås-Svolvær 5-1 (2-0)

Harstad stadion, 4.-divisjon Hålogaland, lørdag

Mål: Kristian Ellefsen (21), 2-0 Kristian Ellefsen (45), 2-1 selvmål, Michael B. Mikalsen (46), 3-1 Edvard Langnes (48), 4-1 Ole Kristian Frikstad (51), 5-1 Kristian Ellefsen (76)

Dommer: Jan Martin Pollestad, Orre

Landsås: Hallvard Markussen - Sindre Østli Olufsen, Michael B. Mikalsen, Daniel Windstad, Stian Eilertsen - Ole Kristian Frikstad, Thomas H. Mikalsen, William Larsen-Nyborg, Edvard Langnes - Chris Andersen, Kristian Ellefsen. Også benyttet: Jonas Holmen, Jens Ellefsen, Håvard Isaksen, Markus Arentsen, Asad Mahamud, Andreas H. Mikalsen.

TRAPPET NED: Kristian Ellefsen trappet ned og forlot HIL rett før sesongstart i kretsserien. På fire kamper har han skåret sju ganger for Landsås. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø