Mandag kveld gikk startskuddet for årets sesong med løp i regi av bedriftsidretten.

Hele 174 løpere deltok. 173 av dem kom til mål. Den siste skal ha fått trøbbel med ryggen underveis og brutt ved akutten på sjukhuset, som tilfeldigvis lå midtveis i den lengste traseen.

Betydelig forbedring

– Rekordforbedringen er betydelig. I 2015, som var karusellens første år, hadde vi på det meste 150 deltakere i et løp. I fjor var toppnoteringen 101. Vi gleder oss over at pila svinger riktig vei, sier Søreide.

Til sammen 208 personer er påmeldt til karusellen, som teller 12 løp. I 2015 var 238 personer med på ett eller flere løp. Søreide tror det kan bli rekord også på dette området i år.

– Det fine med karusellen er at du kan melde deg på når som helst i løpet av våren, sommeren og høsten. Om du vil kan du for eksempel stille opp kun i det 12 og siste løpet, sier Søreide.

Lytter til deltakerne

Han tror den fine veksten skyldes at arrangøren tar deltakerne på alvor. Etter hver sesong blir det foretatt ei kartlegging, og deltakerne får rangere hvilke løp de liker og hvilke de ikke har sans for.

– Stigningsløp og løp med lange motbakker er faset ut. for eksempel Tårnløpet og Musvannet Opp. Fortsatt er det noen krevende traseer, men de kommer først mot slutten av sesongen når folk er kommet i god form, sier Søreide.

I sesonginnledningen er det en del korte distanser, og i enkelte løp er det delt inn i både to og tre traseer slik at det skal være noe for enhver smak.

Søreide tror mandagens suksess også til en viss grad kan tilskrives tidspunktet for sesongstarten.

– De to foregående årene har vi begynt allerede i april. Da var det fortsatt vinter, snø langs løypene og surt. Mosjonistene er nok mer i modus for å løpe når våren er i anmarsj og temperaturene stiger.

Det viktigste i Harstadkarusellen er for de fleste å konkurrere mot seg selv. Noen vil også være først. De beste tidene mandag fikk henholdsvis Stig Hallén for menn og Julie Haabeth Brox for kvinner.

HJELP: Marit Rustad fikk hjelp i innspurten av arrangør Kjell Søreide i bedriftsidretten. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
DUELL: Christina Johannessen måtte ta i for å holde unna Arne-Martin Dahle på vei mot målstreken. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
FORNØYD: Ordfører Marianne Bremnes stilte i sesongåpningen. – Det er første gang jeg har et startnummer på, sa ordføreren. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
LØPEGLEDE: Arley Osorio Osorio og Gloria Loaiza fra Colombia jublet da de nærmet seg målgang. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø