For da laget for første gang mønstret til seriekamp på a-lagsnivå på 10 år og 364 dager, kunne de framvise et ungt og fremadstormende mannskap. Men mot Grytøy ble det et relativt tøft møte med den organiserte fotballen.

– Det er godt å komme i gang, men er ikke fornøyd med måten vi leverer på i serieåpningen. Vi ønsker å spille fotball, men lykkes ikke helt i dag, sier trener Roar Åsmund Jenssen.

Vil overraske

Jenssen kan også rapportere at det er godt mottatt i kommunen at laget igjen er tilbake i a-lagssammenheng.

– Engasjementet på øya er det ingenting å si på. Så har jeg også tro på at vi etter hvert skal kunne vise til en spillende form for fotball, sier Ibestad-treneren.

– Så det kan etter hvert hende at laget kan stjele poeng fra motstanderlag som tar ferga over til Rolløya?

– Det håper vi jo på. Dette er jo et lag som kan overraske. Spesielt på høstparten, når vi spiller mange av våre hjemmekamper, tror jeg på at vi kan overraske, sier Jenssen.

Kaptein Ola Berg Frantzen sier følgende om sine lagkamerater:

– Her er det masse potensial. Mange har en lang karriere foran seg på fotballfeltet, sier Berg Frantzen om laget med stammen aldersmessig plassert i mellom 15 og 17 år.

– Har 30 kilo på oss

Kapteinen var heller ikke helt fornøyd med årets seriedebut.

– Vi sliter i dag. Her snakker vi om et mannskap som har stor rutine, og 30 kilo mer i snitt å gå på. Sånn sett så blir vi nok lettvektere i forhold, sier Berg Frantzen.

Han tror også på at det vil bli bedring på det laget viser fram i seriespillet.

– Målet vårt for sesongen er

jo å hente hjem et par trepoengere. Klarer vi det, skal vi være fornøyd. Vi er godt trente, og gleder oss til å spille kamper framover, sier Berg Frantzen.

Grytøy var det førende laget den første timen, og hadde et godt tak på oppgjøret mot debutantene. Men Ibestad viste tendenser som gjør at det blir spennende å følge dem i tida framover. Selv om Grytøys spillere som vanlig viste tegn til å+ være hakket mer preget av 5.-divisjonstempoet i andre omgang enn i første, hadde de rutinen som skulle til for å hente hjem seier i årets første kamp.

Måten målene ble skåret på bekrefter vel på mange måter at man så en forestilling på laveste nivå torsdag. Grytøys Espen Myrvang åpnet ballet ved å rett og slett bli truffet av et hardt hjørnespark, som deretter rikosjeterte i nettmaskene. Grytøy doblet på et diskutabelt straffespark, mens Ibestad reduserte på et selvmål hvor ballen ble sklitaklet i nota i en miskommunikasjon mellom keeper og forsvarsspiller. Unntaket her var Erlend Gabrielsen klokkerene halvvolleytreff som føyk inn i nota bak Sjur Emil Hansen i Ibestads mål.