Det sier den rutinerte ringreven Mathis Alio Eira Meløy. Han har drevet med travsport i en mannsalder. Men Det Norske Travselskaps melding om at det ikke blir noen V75-fest i Harstad den kommende sommeren, er noe som gjorde det lett å fatte en avgjørelse for travamatøren. Han var raskt ute på sosiale medier for å formidle sin beslutning om å trekke seg fra travmiljøet.

«Bare å legge ned travet i nord da, takk for meg i alle fall.», skrev Meløy da Trav og Galopp-Nytt formidlet nyheten fra sitt årsmøte lørdag.

– Pisken er ikke lov å ta med seg i norske travløp. Men man tar den tydligvis med inn i organisasjonsrommet, sier Meløy.

Motivasjonstrøbbel

Finnmarkingen understreker at dette ikke er den eneste årsaken til avgjørelsen.

– Men det hjelper utvilsomt på, sier Meløy.

Han forlater den lokale travsporten uten å ha vanvittig mye tro på det som representerer framtida til nordnorsk travsport.

– Dette var et kjempearrangement, og en gulrot for den nordnorske travsporten. Da travselskapet valgte å foreta dette grepet, har de samtidig skapt en mindre interessant meny. Arrangementet på sommeren var jo den ene stordagen hvor også nordnorsk travsport kunne slåss om litt mer enn de vanlige hverdagskronene. Når storløpsdagen nå er borte, er det også snakk om at man mister motivasjonen. Dette er katastrofalt, sier Meløy.

Han er også redd for at han ikke er den eneste som ser mørkt på situasjonen per nå.

– Relativt mange tenker nok som meg. Beslutningen kan etter min mening være det som tar luven av den nordnorske travsporten. Alt kan renne i sluket nå, sier Meløy.

Hesteeier-problem

Han mener at hovedproblemet likevel ligger på signalet som man sender til hesteeierne.

– Det er vanskelig nok å rekruttere hesteeiere som det er. Men slik det har vært de siste tre årene, så har man klart å skape en dag hvor det er mulig å kujøre om de store kronene. Når denne dagen er borte, vil det å være hesteeier bli vanskelig. Slik det fungerer nå, så kan man ha en så god hest som man bare vil her i nord. Med de rammevilkår og forutsetninger som nå ligger for dagen, vil man uansett måtte avskrive dette som et tapsprosjekt, mener travamatøren.