1.-mai er det nemlig det som på fotballspråket kalles «Deadline Day» for løperne i langløpssirkuset, Da skal kvæfjerdingen, som ble nummer seks under årets utgave av Vasalloppet, være klar med sine framtidsplaner. Da skal han også presentere hvilket lag som skal ha han i sine rekker når satsingen mot langløpssesongen 2018/19 skal presenteres.

– Interesse er vist fra fire ulike lag. Da er også mitt nåværende lag, Team Parkettpartner inkludert, sier Vesterheim.

– Foreløpig er det ingen konkrete tilbud som er blitt frontet. Men det vil nok komme, sier Vesterheim lurt om den hektiske forhandlingsperioden.

Heltidssatsing

Til våren er Vesterheim etter planen ferdig med sin bachelor i idrettsvitenskap fra Høyskolen i Lillehammer. Før opplegget sjøsettes inn mot neste sesong, er det en ting som ligger i dagen for løperen som har slått seg ned i OL-byen fra 1994.

– Planen var at det ikke var Statens Lånekasse man skulle leve på det neste året, humrer Vesterheim.

22-åringen har også klart for seg hva som vil være viktig å vektlegge når man skal knytte seg til et nytt lag i sin fjerde sesong hvor langløpene er hva som skal prioriteres.

– Det handler jo om at det ligger økonomi i avtalen som gjør det mulig å gå inn i sin første sesong som heltidssatsende langløper. Man må kunne betale sine regninger, selv om man har ett hundre prosents fokus på å gå på ski. Dernest kommer at det er et godt sportslig opplegg fra teamet knyttet til hvert eneste langløp, sier Vesterheim om sine hovedkrav.

– Godt alternativ

Langløperen kan se tilbake på en gjennombruddssesong hvor hans navn for alvor har blitt satt på det internasjonale utøverkartet. Han var «storskrellen från Norje» som ledet verdens største skirenn med en kilometer igjen. Men Vesterheim endte opp med flere prestasjoner i løpet av sesongen. En 12. plass i tsjekkiske Jizerka, en solid sesongstart i Italia og sin første internasjonale seier i Moonlight Classic i Seisser Alm, har han blitt en mann å regne med nær toppsjiktet i de aller fleste langløpene.

– Jeg ser tilbake på flere gode plasserienger, og føler det veldig nyttig å være en del av et lag hvor fire løpere har holdt et jevnt godt nivå. Samtidig har man ikke hatt full servicepakke opp imot hvert eneste renn. Det er noe som jeg håper på å få inn imot neste sesong, sier Vesterheim.

– Hvor stor er sannsynligheten for at du blir hos Team Parkettpartner?

– Det er absolutt en mulighet, og et godt alternativ. Så får vi se hva det ender med, sier kvæfjerdingen og utdyper:

– Uansett så gleder jeg meg til å fokusere på det sportslige inn imot neste sesong.