For da Harstad Sparebank nå fornyet 300.000-kroneravtalen som klubbens generalsponsor, ligger det et krav om å ta samfunnsansvar som et kriterium fra samarbeidspartneren. I denne sammenhengen er det konkretisert ved å bidra til at den lokale kystlinjen ser ut som en million dollar.

– Vi er veldig glade for at vår samarbeidspartner er med oss videre. Og biten med å ta ansvar for viktige saker som ikke er knyttet opp mot det sportslige, går vi ikke går av veien for å bidra til. Samfunnsansvar er noe som vi gjerne tar. Vi har tidligere vist dette gjennom Medkila Girl Power. Nå skal vi også bidra til at strandsonen ryddes, sier Margunn Haugenes.

For spillerne knyttet til Medkilas kvinnelag ser det ut til å skje 2.- mai. Da er planen at ryddedugnaden i fjæra vil gå inn som restitusjonsøkt dagen etter cupkampen mot Sortland.

– Viktig samfunnsansvar

Det er også noe som Frank Kulseng i Harstad Sparebank mener at det er viktig å vise ansvar på en annen arena enn hvor de presterer til vanlig.

– Dette er vårt innspill til klubben som et utenomsportslig bidrag til fellesskapet. Med en gang vi introduserte dette, var klubben på ballen, og tok på seg ansvaret. Da er det veldig godt å se at klubben responderer så positivt på vår oppfordring, mener Kulseng.

Han understreker at klubbens nåværende posisjon i 1.-divisjon ikke var noen grunn til at sparebanken så andre veier på jakt etter nye samarbeidspartnere.

– Vi ser ingen grunn til at et glimrende samarbeid skal avsluttes som en følge av at Medkila-kvinnene ble degradert en divisjon, sier Kulseng,

Harstad Sparebank har vært generalsponsor for Medkila i ett strekk siden det ble signert avtaler mellom partene i 2013.

– Fantastisk bit

Daglig leder i Medkila IL, Reidar Grønbeck, er veldig godt fornøyd med det nye punktet i avtalen.

– At samarbeidspartneren vår utfordrer oss til strandrydding er noe som vi tar imot med åpne armer. Å ta samfunnsansvar er noe som vi synes er kjempefint. Her gir vi noe tilbake til skoler og barnehager, som bruker denne fjæra mye på dagtid. Dette er en fin sak å bidra til, sier Grønbeck.