Christian Berge skal kommende langhelg ha arbeidsøkter med aldersbestemte guttespillere og deres trenere i Stangneshallen, og vil i tillegg ha foredrag for lokalt næringsliv om ledelse.

Det er Geir Olsen i Harstad Håndballklubb som igjen har fått Berge til å ta turen nordover. Landslagssjefen er etter hvert blitt en sann Harstad-venn, og kommer nå på sitt tredje besøk siden 2016. Berge var også i Harstad i 2006 og 2007 på håndballskoler.

Rekrutteringstiltak

– Det er ikke ofte Berge gjør slike klubbesøk. Derfor er vi veldig stolte over å ha fått et så godt forhold til ham, sier Geir Olsen.

For hvert besøk er det nye temaer. I 2016 handlet det om forsvarsspill. I fjor ble det terpet på angrep. Denne gang er rekruttering tema.

– Vi har en frafallsproblematikk, særlig fra 16 år og opp. Hvordan skal vi gjøre treningene mer spenstig og spennende, og på den måten hindre frafallet i ungdomsalder? Innhold er viktig for at spillerne skal synes det er artig å være med. Jeg skjønner at mange slutter om de føler at de står i stampe på grunn av like øvelser sesong etter sesong, sier Olsen.

Helga er i hovedsak rettet mot guttehåndball, og ungdomsspillere fra Harstad, Lødingen og Ankenes skal delta med sine trenere. Samtidig er det åpent for jentespillere og deres trenere til å overvære praksisøktene for å snappe opp tips.

– For ungene er det naturligvis stort at de skal bli trent av landslagstreneren, sier Olsen.

Berge har tatt Norge til nye høyder etter at han overtok landslaget for menn i 2014. VM-sølv i 2017 og fjerdeplass i EM i 2016 har vekket oppsikt.

– Berge har hatt eventyrlig suksess med Elverum på klubbnivå og i de senere år med landslaget. Han har også mange meninger og kunnskap om aldersbestemt håndball og rekruttering, forsikrer Olsen.

Impulser

Lokale trenere må stille forberedt. De skal fortelle hvor skoen trykker i hverdagen, og fortelle hva de trenger hjelp til. Berge skal tilpasse praksisøktene deretter.

Han mener de årlige samlingene mer Berge gir mye tilbake for lokale trenere.

– Vi må ha impulser og trenger inspirasjon til å utforske mer. En innovativ person som Berge er i så måte midt i blinken for oss, sier Olsen.