Problemene startet da nestleder skulle velges. Jonny Ternlind ønsket gjenvalg, men ble vraket av valgkomiteen og holdt et følelsesladd innlegg. Ternlind gikk til angrep på valgkomiteen, blant annet ved leder Tor Charles Holmgren fra IK Hind i Harstad, og uttalte at han følte seg trampet på.

Troms fotballkrets kom med benkeforslag på Ternlind i stedet for valgkomiteens kandidat, Inger Lise Brones. Ternlind vant denne med knappest mulig margin, 19 mot 18 stemmer.

Da det skulle stemmes over styret for øvrig kom benkeforslag nummer to fra fotballkretsen. Nestledervrakede Brones ble foreslått som styremedlem i stedet for Frank Hermansen.

Brones ble valgt, og fikk følge av Jan Harald Jansen, Nina Murberg, Lise Hagen Nytrøen og Sebastian Henriksen.

Det ble kampvotering også om 1. og 2. vara. Tove Einebakken Dreyer vant den første, mens Eirik Engenes fra Kvæfjord danket ut Frank Hermansen om det siste vervet.

Knut Bjørklund syns kretsen har fått et godt styre.

– Valgkomiteen ønsket en kvinne inn i toppen. Det hadde nok gått gjennom dersom begrunnelsen for et ellers solid arbeid var formidlet på en bedre måte til nestlederen som var foreslått ut. Jeg er glad for at begge til sist kom inn i styret. Det ble derfor ett kort for mye i stokken, og det gikk ut over Frank Hermansen, sier han.