Travtreneren figurerer i øyeblikket som en av få lokale aktører med trenerlisens. Hun ser med stor bekymring på at Det Norske Travselskap (DNT) sørget for å nappe bort arrangementet som i tre år har vært høydepunktet for det nordnorske travmiljøet. Nå tror Eilertsen at dette kan være begynnelsen på slutten for det lokale travmiljøet.

– Dette er en avgjørelse som jeg tror vil skape et større opprør mot DNT enn hva vi faktisk har sett til nå, sier Eilertsen.

– Vurderer å pakke

Da mener travtreneren, som blant annet har seier i NM for Stallansatte på merittlista, at den siste beskjeden fra årsmøtet i DNT var tung å svelge. Lysten til å trene hest fra familiestallen i Harstad ble årsaken til at hun vendte hjem for å starte opp sin trenervirksomhet.

– Men nå mister man motet av å drive på med hest. Jeg har skjønt det slik at folk vil forsvinne nå. Det er også noe jeg også har vurdert selv, sier en motløs Eilertsen.

–Folk føler seg lurt

26-åringen fra Harstad har tidligere uttrykt sin mening om problemet tidligere i høst. Som eneste aktør i travmiljøet adresserte hun da DNT som instansen hvor hun mente satt på hovedproblemet i den betente saken som har herjet i Nord-Norge denne høsten.

– Jeg føler at DNT har bedrevet en maktdemonstrasjon den siste tida. Uansett hvor mye vi jobber, så får vi ikke gjort noe. Vi stiller spørsmål til sentrale instanser. Men ikke at vi får noe svar, sier Eilertsen, som også er styremedlem i Harstad og Oppland Travlag.

Hun mener likevel at det dramatiske vedtaket om avlysning av den nordnorske festdagen er verst for hesteeierne.

– Her kjøpes det inn hest for tusener av kroner. Da er det største målet å vise fram en solid hest i den årlige nordnorske V75-omgangen. Så går DNT hen og gjør dette. Slik gjør folk drittlei, sier travtreneren, og utdyper.

– Nord-Norge har jobbet så hardt for å realisere et V75-arrangement. Og det kan vises til tre flotte arrangementer. I den siste tida har det vært en god omsetning på spill og en høy startprosent. Så skjer dette. Da er det ikke rart at man er bekymret for framtida, mener Eilertsen.

– Mister vår gulrot

Et lignende syn på saken har også leder i Harstad og Oppland Travlag, Per Jørgensen.

– Generelt i miljøet er mitt inntrykk at denne avgjørelsen har ført til mange forbannede aktører i travmiljøet. I tillegg er vi fryktelig skuffet.

Jørgensens personlige synspunkt knytter seg også opp imot dette.

– Dagene går hvor man bruker timevis på å spa dritt og å stelle hestene våre. Den store motivasjonen er V75-dagen. Det har vært den ene dagen hvor man kan være med på å kjøre om store penger. Nå napper de bort den store gulrota vår. Det er en stor skuffelse, mener Jørgensen.

Han understreker at mange har reagert med sjokk og vantro på avgjørelsen, som ble fattet på DNTs årsmøte lørdag formiddag.

– Telefonen har ringt hyppig, sier Jørgensen.

– Hva tror du om framtida for nordnorsk travsport?

– Personlig har jeg ikke tro på noen ting som helst. Det som vi har jobbet for i 15-20 år, har de nå tatt i fra oss. Da er det heller ikke noen grunn til å tro at dette er noe som vi før igjen i nærmeste framtid, sier den skuffede travlagslederen.

MISTILLIT: 3. oktober gikk Eilertsen ut i Harstad Tidende og avslørte at hun mangler tillit til Det Norske Travselskap. Foto: Ivar Hjevik
SKUFFET: TravlagslederPer Jørgensen mener at gulrota er nappet i fra det nordnorske travmiljøet. Arkivfoto: Ivar Hjelvik Foto: Ivar Hjelvik