Ballstad hadde derimot muligheten til å røve med seg et poeng mot slutten av kampen, men ble hindret av Skånlands sisteskanse Odd Erlend Pettersen på mesterlig vis.

Pettersen serverte en reaksjonsredning av ypperste klasse da Ballstads Mathias Valberg Johnsen traff med et hodestøt fra kloss hold.

– Det var utrolig deilig. Man får ikke mange slike redninger i løpet av en karriere. Jeg er veldig fornøyd, sier målvakten.

To stolpetreff

Til tross for at det ble spennende mot slutten ble Skånlands seier et rettferdig utfall av kampen sett ut ifra sjansestatistikken.

I tillegg til to stolpetreff hadde hjemmelaget flere store sjanser som burde blitt skåringer. Målskårer Arild Heitmann roser likevel laget etter serieåpningen.

– Det ble en skikkelig slitekamp med mye duellspill. Til tross for det synes jeg vi har bra kontroll. Dette her er en typisk kamp som vi fort kunne tapt tidligere.

– Vi hadde flere kamper forrige sesong hvor vi dominerte uten å få ballen i mål, og hvor vi da endte opp med å tape kampen. I dag ror vi det derimot i land noe som er svært gledelig, forteller rutinerte Heitmann.

Nytt spisspar

Heitmanns spissmakker Sebastian Andreassen åpnet også sin målkonto lørdag. Spissen satte inn 2–1 på en retur litt før pause etter han selv sto for forarbeidet på Heitmanns 1-0-skåring. Spissparet herjet tidvis med Ballstad-forsvaret i første omgang.

– Det er veldig deilig å komme i gang med skåring og seier. Arild er en veldig god teknisk spiller som det er gøy å spille med.

– Det kan bli artig å se hva vi kan få til i lag på topp, sier Andreassen.

MATCHVINNERE: Sebastian Andreassen(t.v.) og Arild Heitmann skåret SOIFs mål, og Odd Erlend Pettersen berget seieren med to klasseredninger på overtid. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
SENTRAL: Arild Heitmann hadde en fri rolle hvor han kunne vandre mellom midtbaneleddet og angrepsmakker Sebastian Andreassen. Heitmann åpnet målkontoen da han ga SOIF 1-0-ledelse. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø