Med 1-0 seieren over Urædd kom lagets andre seier i seriesammenheng de to siste sesongene. Matchvinneren selv unner laget å endelig kunne gå av banen som vinnere og med tre poeng i lomma.

Flere trepoengere

– Selv har jeg ikke spilt så mye de siste sesongene, men unner jentene på laget å vinne. Det var selvfølgelig deilig å score målet som ga oss seieren, men det er først og fremst viktig at hele laget nå får troen på og følelsen tilbake hvordan det er å vinne kamper.

– Nå skal vi gå for at denne følelsen og troen på oss selv skal gi oss flere trepoengere fremover, sier Skau som beskriver målet sitt slik:

Spaserte ballen i mål

– Flotte kombiniasjoner langs høyrekanten endte medat Emilie Kristiansen fikk lagt inn foran mål. Jeg er på løp mot bakerste stolpe, men forventer at målvakten kommer ut og stopper ballen. Den går gjennom hele feltet, og jeg har egentlig bare å nærmest spasere den i mål.

– Det var en forløsende scoring, både for meg og laget. Det er lenge siden jeg har skåret i en kamp. Deilig at den kom i dag, og denne seieren skal nytes, sier en glad matchvinner.

Ikke vært en vane å vinne

Trener Margunn Haugenes var svært lettet etter at seieren var et faktum.

– Det stor forskjell på seier og tap i fotball. For oss har det å vinne kamper de to siste sesongene ikke vært noen vane. Mentalt betyr det derfor utrolig mye å endelig får tilbake følelsen og selvtilliten det gir å vite at vi kan vinne kamper.

– I dag viser spillerne en enorm vilje til å kjempe for poengene. Selv om 1-0 ikke er noen trygg ledelse, føler jeg at vi har kontroll, selv om vi blir presset lavt mot slutten. Men takket være solid laginnsats berger vi seieren i land, sier en lettet trener.

lettet: Margunn Haugenes var både glad og lettet etter den sterke borteseieren til Medkila over Urædd søndag. Arkivfoto: Øyvind Askevold Kaarbø Foto: Øyvind Askevold Kaarbø