Det mener Medkilas spillende trener Thomas Bergland. Han husker tilbake på fjorårssesongen med en god porsjon frustrasjon. Da hadde spillergruppa en klar ambisjon om å kjempe i toppen av tabellen, til tross for klubbens uttalte mål om å plassere seg på øvre halvdel. Resultatet ble langt unna hva både spillergruppa hadde sett for seg. Laget plasserte seg på åttendeplass etter å lenge ha vært blandet inn i nedrykkskampen.

– Det ble en frustrerende greie. Jeg satt med mine egne sterke resultatdrevne ambisjoner, men opplevde vel kanskje at det ikke var like mange som hadde dette sterke fokuset. Deltidsjobbing og skolearbeid var eksempler på hva som ble prioritert før trening og kamp. Derfor opplevde vi å stille svært variert til fjorårets kamper. Og i alt var 42 spillere innom på a-laget i løpet av sesongen, sier Bergland.

Skuffet

Etter å ha gjennomført fjorårets sesong var på langt nær alle sikker på at Bergland ville bli Medkila-trener den kommende sesongen. Ikke minst han selv.

– Jeg brukte tid på å evaluere sesongen i forhold til min egen rolle. Og jeg ser at ting kunne ha blitt gjort annerledes, også fra min side. Og jeg liker ikke å eventuelt skulle forlate denne gjengen på den måten som det ble sist sesong. Spillergruppa har et langt større potensial enn vi fikk ut i fjor. Og som trener ønsker jeg å få til mer enn hva som ble tilfellet for 2017-sesongen, sier Bergland.

Styres av verdigrunnlag

Da årets oppkjøring startet, ble det plantet et nytt verdigrunnlag i spillergruppa. Ut vinduet fløy det ekstreme resultatfokuset. Inn kom noe som inntil nå har vært en mangelvare.

– I fjor tok vi ut det laget som vi i trenerduoen til enhver tid mente var best. Nå er det treningsoppmøte, tilstedeværelse og holdninger som skal være styrende i tillegg til hva man besitter av fotballferdigheter. Det er et langt mer langsiktig fokus enn tidligere, sier Bergland, og utdyper sitt syn:

– Nå ønsker vi bygge lag rundt de som brenner mest for fotballen og som prioriterer den høyest. Da har det ingenting å si om man er 16 eller 40 år, sier Bergland.

Det kan se ut som om det er med på å gi resultater. En relativt bred spillerstall har sluttet seg til det nye synet som skal styre a-laget.

– Vi håper på å være et dynamisk lag, hvor mange skal få sjansen til å prestere på 4.-divisjonsnivå, mener Bergland.

Sterk i oppkjøringen

I oppkjøringen har Medkila vært spennende å følge. De har levert sterke resultater i treningskamper. Likevel har Medkilas spillende trener slakket av på hva han forventer av laget under årets sesong.

– Jeg så at Harstad Tidende tippet oss på femteplass. Det er i og for seg greit. Men på vårt beste så kan vi være med på å lukte på en medalje, sier Bergland.

Han tror likevel ikke på at avansement til 3.-divisjon vil tildeles dem etter årets sesong.

– Klubben har ikke noe ønske om å rykke høyere opp i divisjonssystemet for øyeblikket. Men når det er sagt, så kommer vi til å gå på banen for å vinne hver eneste kamp. Og slik jeg ser det, så har vi potensial til å skape trøbbel for mange.

– Hvem blir vinner av årets 4.-divisjon?

– Jeg ser at alle tipper Leknes som vinner, så da er jeg såpass uoriginal at jeg gjør det samme.

STERK: Midtbanespilleren Stian Reppen Pettersen er årets Medkila-kaptein. Arkivfoto: Ivar Hjelvik