Det sier HILs styreleder Trygve Bornø etter at han fikk se at klubben han leder tok seg videre til andre NM-runde. Det skjedde etter at HIL var det beste laget etter 120 minutters spill på Harstad stadion med sin 5-3-seier

– Vi skårer mye mål. Det er noe som vi tar med oss videre, sier Bornø, som så store deler av kampen gjennom Harstad Tidendes direkteoverføring på sine nettsider.

– Det som gledet meg mest var moralen som de la for dagen. De kommer først tilbake etter å ha ligget under. Så klarer de også å mobilisere etter å ha fått en sein utligning imot. Og vi må også huske på at vi fortsatt befinner oss tidlig i sesongen, sier Bornø om HILs innsats i førsterundekampen.

Sportslig høydepunkt

Bornø er også klar over at mulighetene for at man kan klare å skape en fotballfest i de neste rundene fortsatt leder i beste velgående etter at billetten videre i cupeventyret ble sikret.

– Vi vet at det kan dukke opp en attraktiv motstander gjennom å få et eliteserielag til Harstad. Skjer det, vil kampen bli ett av årets sportslige høydepunkter. Det er noe som vi får vente i spenning på, sier Bornø.

HILs motstander i neste cuprunde blir etter alle solemerker satt opp fredag ettermiddag.

– Vi venter i spenning på trekningen. Oppsettet vil jo basere seg på hvordan forbundet setter opp den neste runden. Da ligger det en sportslig vurdering til grunn for oppsettet. I tillegg vil også lagenes reisebelastning være en faktor. Dette er hovedkriteriene for hvordan runden vil settes opp, sier Bornø.

Harstads største fotballegende har selv en fortid i fotballforbundet, hvor han satt som generalsekretær.

Økonomisk gevinst

HILs avansement i cupen kan også skape en betydelig økonomisk ekstrainntekt som vil være kjærkommen. Det var eksempelvis tilfellet i 2013. Da var Rosenborg på besøk på Harstad stadion. 4.000 mennesker var på plass for å overvære kampen mellom Norges beste fotballag og gulstripene fra Harstad. Om noe lignende skjer igjen, kan klubben ha forhåpninger om å sitte igjen med et betydelig sekssifret beløp på sin bunnlinje.

– Et eliteserielag på Harstad stadion vil bety muligheter for inntekter til klubben, sier Bornø.

De potensielle inntektene vil i hovedsak dreie seg om billettinntekter og kafésalg.

TRANGT: Da HIL og Rosenborg møttes i cupen tilbake i 2013, møtte nær 4.000 tilskuere opp på Harstad stadion. Det ga også en betydelig økonomisk gevinst for HIL. Arkivfoto: Øivind Arvola