Det ble en svært spesiell avslutning på serieåpningen til HIL i Oslo søndag ettermiddag.

Korsvoll gikk opp i liminga etter å ha ledet 3-1 til pause, og har mest seg selv å takke for to unødvendige utvisninger i løpet av et kvarter fra det 64. til 79. minutt. Først gikk Anders Krogstad altfor hardt til i en duell og pådro seg sitt andre gule for dagen. Senere tørnet det fullstendig for kaptein David Lundström, som tok tilfart og løp 20 meter etter dommeren med kjeften vidåpen i samme sekund som Magnus Kjelseth skåret til 3-3.

– Aldri opplevd lignende

Det tredje røde ble en konsekvens av de første to. Erlend Saur så ingen annen utvei enn å dra Gabriel Andersen i bakken på vei alene mot målvakten minuttet før slutt. Like før hadde Andersen lagt på til 4-3, men Korsvoll håpet å få en utligning og Saur skjønte at det ville være over med enda et baklengs hvis han ikke stanset HIL-spissen ulovlig.

– Jeg kan ikke huske å ha opplevd at et lag får tre røde kort og må fullføre med åtte mann. Dette var veldig spesielt, sier HIL-trener Bjørn Ludvigsen.

Han er sikker på at HIL hadde vunnet også mot 11 mann til tross for at Korsvoll ledet 3-1.

– Jeg var i alle fall aldri i tvil om at vi hadde gode sjanser til å komme tilbake. Vi trengte ei redusering tidlig i andre omgang. Den fikk vi. Korsvoll ble rystet og vi fikk det svaret vi trengte, samt ny energi. Fra stillingen 2-3 og ut var vi klar best, sier Ludvigsen.

– Det gjorde selvsagt ikke saken bedre for Korsvoll at de fikk både en, to og tre mann utvist utover i omgangen.

Raste over straffe

Også i første omgang var det temperatur. Ludvigsen var så forbannet da HIL fikk straffespark imot etter 12 minutter at han nær snakket seg opp på tribunen. Han har ingen forståelse for avgjørelsen da en Korsvoll-spiller dundret ballen i stopper Thomas Knoph Isaksen. Sistnevnte mente ballen traff brystet. Dommeren hevdet at det var hands.

– Hvis det var hands, hvordan i alle dager skulle Thomas unngå situasjonen? Ballen ble knallet i ham fra en meters hold. Et sted må han ha hendene, og det er unaturlig å ha dem på ryggen, sier Ludvigsen.

Straffen ble dømt, og Stig Hovdal skåret. Det gjorde han på en ny straffe minutter før pause. Også da var Knoph Isaksen involvert med noe som så ut til å være en holding.

– Den så grei ut, bemerker HIL-treneren.

I mellomtiden hadde Andreas Nordheim lagt på til 2-0 før Magnus Kjelseth reduserte med en kårner, som skrudde i mål.

– Ikke vanlig kost

Etter pause skåret Andersen to, mens Kjelseth og innbytter Nikica Kosutic gjorde ett mål hver i en omgang som både huskes for røde kort og en stor snuoperasjon.

– To skåringer signert meg er ikke vanlig kost, men jeg har ambisjoner om å utvikle denne delen av spillet mitt. Med så gode spillere rundt meg har jeg mer frihet til å søke posisjoner som kan gi skåringer. Da handler det om å få ballen i mål, og det gikk jo bra i dette oppgjøret, sier kaptein Kjelseth.

Han skåret tre mål på 25 kamper i fjor, og ett på 26 kamper sesongen i forveien. Før den tid gikk han av banen målløs i hver kamp i tre sesonger.

Mer målfarlig er midtspiss Gabriel Andersen, som har en uttalt målsetting om å overgå fjorårets ti fulltreffere.

– Med to i denne kampen er jeg godt i gang. Det er bare å trå til videre. Vi hadde egentlig god kontroll på Korsvoll og kjørte over dem. De skåret vel på alle skuddene de hadde, straffene inkludert, sier Andersen.

På vei hjem fra Oslo var det god stemning i HIL-leiren.

– Dette gir selvtillit. Korsvoll er et bra lag, men vi var klart bedre, sier kaptein Kjelseth.

MÅLSKÅRERNE: Gabriel Andersen (fra venstre) og Magnus Kjelseth skåret to ganger hver, mens Nikica Kosutic fastsatte resultatet til 5-3. Foto: privat
STØTTE: Bjørn Ludvigsen tok midtstopper Thomas Knoph Isaksen i forsvar etter en omdiskutert straffesituasjon tidlig i kampen. Foto: privat