15-åringen fikk i helga bronse i Pointfighting Cup i Milano i en klasse med 15 øvrige utøvere fra Tyskland, Italia, Storbritannia, Sveits og Østerrike. Røberg slo italienere både i åttendedels- og kvartfinale, men klarte ikke stå imot tyske Kiara Mager i semifinalen. Mager vant til slutt klassen for utøvere inntil 55 kilo.

– Nivået i Milano var høyt. Den tyske vinneren var spesielt bra på sparkene og ble for god for meg. Jeg er likevel fornøyd, sier Røberg.

Håper på VM-uttak

Kickbokseren fra Tjeldsund reiste sammen med landslaget for å høste internasjonal erfaring. Denne gang uten klubbens egne treneren. Assisterende landslagssjef Emanuele Bozzolani stilte opp utenfor matta som lagleder.

– Målet for året er å bli tatt ut til VM for junior. Da er det nødvendig å dra ut og konkurrere internasjonalt for å vise hva jeg står for, sier Røberg.

Klubbvenninne Margrethe Granhus Edvardsen var også i Milano, men ble syk og kom seg aldri på matta.

Duoen debuterte i mesterskap i fjor da de ble tatt ut til EM.

Får profilerte trenere

Røberg ser flere år fram i tid, og har en ambisiøs tilnærming for videre satsing.

– Et langsiktig mål er å bli verdensmester, sier Røberg.

Hun innser at veien dit krever noen tøffe valg. Det første er allerede tatt.

Til høsten forlater hun lille Ramsund og bosetter seg i store Oslo. Parallelt melder hun overgang fra Tjeldsund Kickboxing Klubb til Oslo-baserte Fighter, som er ledende i sporten nasjonalt.

– Jeg begynner på Wang Toppidrett i Oslo. For å kunne satse skikkelig må jeg ha mulighet til å trene kickboksing i skoletiden. Det får jeg der. Å forlate hjem og klubb blir tøft, men jeg er positivt innstilt og tror jeg skal takle overgangen på en fin måte, sier jenta, som fyller 16 år i september.

På skolen får hun verdensmester og europamester Thea Næss som trener, mens landslagsprofil Tirill Nanett Bjørnestad Næss blir klubbtrener for Røberg i Fighter.

Både på skole og i klubb blir Røberg gjenforent med tidligere klubbvenninne Marlene Farstad Grøttem, som tok tilsvarende veivalg for to år siden.

– Alt blir nytt og annerledes. Heldigvis kjenner jeg både Marlene og en annen utøver som også skal begynne på Wang, sier Røberg, som tidligere har besøkt skolen for å trene og gjøre seg kjent.

GODT SELSKAP: Celine Røberg reiste sammen med landslaget. Her fotografert med sin kommende trener Tirill Nanett Bjørnestad Næss og assisterende landslagssjef Emanuele Bozzolani. Foto: privat