Kapteinen for Harstad Håndballklubbs seriemester i 3.-divisjon har fra før fått konstatert avrevet leddbånd i venstre ankel. Mandag var hun til MR-undersøkelse i Tromsø for å få klarhet skadeomfanget for øvrig. Det er blant annet mistanke om bruskskader.

Endelig svar er ventet over påske.

Eli-Jeanette Olsen belager seg på en rolig høytid, samt at kvalifiseringen for opprykk til nasjonal 2.-divisjon bare er å glemme.

Sesongens store mål

– Min første tanke da skaden oppsto var å komme tilbake til kvalifiseringen 14.-15. april, men jeg klarer fortsatt ikke bevege foten. Det er snakk om måneder før jeg kan spille igjen. Hvor lang tid eksakt får jeg avvente å se til svarene på MR-bildene foreligger. Da vet jeg også om det blir nødvendig med et kirurgisk inngrep eller ikke, sier Olsen.

Olsen er en av lagets nøkkelspillere med sin erfaring fra spill på høyt nasjonalt nivå. Hun har ventet på sjansen til å revansj, både for laget og seg selv, helt siden Harstad rotet seg bort i fjorårets kvalifisering.

– Jeg syns dette er veldig kjipt, ikke bare for laget og klubben, men disse kampene i april var mitt store personlige mål. Skader er en del av idrett; de oppstår. Jeg må bare tenke positivt og se opp og frem, sier hun.

– Hvordan vil det gå for Harstad uten kapteinen i kvalifiseringen?

– Jeg håper virkelig at det går veien. Jentene kommer til å stå på og gjøre jobben. Jeg skal heie for alt det er verdt; jeg har veldig stor lyst til å spille på allnorsk nivå for Harstad neste sesong. Vi har masse kvalitet i laget. Mange kan steppe inn og gjøre en god jobb i min posisjon, mener Olsen.

Tråkker på motspiller

Uhellet med ankelen skjedde rett før pause i sesongens siste seriekamp. Olsen tok sats og steg til værs for å spille fri backen på motsatt side. I landingen tråkket hun på en motspiller.

– Jeg hørte et smell og smerten var intens. Jeg har tråkket over før, og skjønte at dette var noe mer enn et vanlig overtråkk, sier hun.

Kvalifiseringen finner sted i Steinkjer. Harstad skal møte Charlottenlund, Melhus/Gimse og Bossekop. Alle lagene spiller mot hverandre. De to beste rykker opp.

VISER VEI: Med sin erfaring er Eli-Jeanette Olsen en nøkkelspiller, som viser vei. Nå må andre ta et ekstra ansvar. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø