Mikkelsen er vant til fart og action, og er nok mest kjent for sine ferdigheter i en rallybil. 28-åringen har to bronser i VM-sirkuset sammenlagt, men har også en bakgrunn som alpinist.

I langhelga koste han seg på ski sammen med blant andre den tidligere sykkelstjernen Thor Hushovd og den tidligere volleyballprofilen Bjørn Maaseide i forbindelse med Tour de Andørja Freeride.

– Jeg har aldri hatt tre så flotte dager i fjellet, og dette er den beste skiopplevelsen jeg har hatt noensinne, sier Mikkelsen.

Begeistret

Kjendistrioen fikk prøvd seg både fra Drangen på Rolløya og fra 1.276 meter høye Langlitinden på Andørja. Mikkelsen og Hushovd stilte også opp konkurransedagen. Mikkelsen tok femteplass i eliteklassen for alpin, mens Hushovd endte på 25.-plass i sportsklassen.

Mens Hushovd er husvarm i nord etter fem år som ambassadør for sykkelrittet Arctic Race of Norway, har Mikkelsen ikke besøkt denne delen av landsdelen tidligere. Faktisk har han kun vært på en todagers fisketur i Alta tidligere.

– Jeg har aldri vært nord for Trondheim vintertid før jeg kom til frikjøringsdagene, og har heller aldri prøvd frikjøring tidligere.

– Jeg er tidligere alpinist og er vant til å stå på ski i bakker med knallhardt underlag. Å få prøve meg i løssnø, i en så vakker og vill natur, er fantastisk, sier Mikkelsen.

Tour de Andørja Freeride ble arrangert for åttende gang. Påmeldingen var fulltegnet i løpet av noen få timer. Mikkelsen kan forstå hvorfor.

– Alle jeg pratet med var like begeistret som meg. Til denne frikjøringshelga er det et begrenset antall plasser, og det er kamp for å få plass. Jeg kan forstå hvorfor folk kommer tilbake år etter år, sier Mikkelsen.

– Kanskje den beste utgaven

Vegar Johnsen og Knut-Eirik Dybdal i arrangørstaben er strålende fornøyde med gjennomføringen. De syns også VIP-gjestene Mikkelsen, Hushovd og Maaseide klarte seg bra.

– Alle tre gjennomførte med stil og imponerte på ski, sier Johnsen.

Arrangementet samlet 66 deltakere fra alle kanter av Norge, samt Frankrike, Slovenia og Sverige. Linn Cecilie Mæhlum vant vandrepokalen, som beste utøver uansett klasse. Hun fikk også 5.000 kroner i premie.

– Kanskje er dette den beste utgaven vi har hatt, både med tanke på opplevelser og utfordringer i fjellet. Vi forflyttet oss for å få trygge og gode gjennomføringer, og skredteamet vårt gjorde en utmerket jobb med sikring og tilrettelegging. Noen små skred ble utløst, og det forteller oss at snøen ikke er veldig bra. Jeg oppfordrer folk til å være utrolig forsiktig i påsken, sier Dybdal.

TOPPTUR: Kjendisene fikk oppleve Ibestad og Andørja fra sin beste side. Her fra toppen av Drangen før de satte utfor. Fra venstre: Bjørn Maaseide, Andreas Mikkelsen og Thor Hushovd på Drangen på Rolla. Foto: Rune Dahl
LØSSNØ: Andreas Mikkelsen i aksjon. Foto: Rune Dahl
DELTAKERE: Premievinnere og deltakere. Lars Jacobsen (f.v.), Ida Amble Ruge, Linn Cecilie Mæhlum, Didrik Falk Pedersen, Viktoria Prøitz, Arild Gjeldsvik, Morten Wangen. Foto: Vegar Johnsen