HIL-angriper Viktor Framvik stormet fra forsvarsrekka og utlignet til 1-1, som også ble resultatet, da samarbeidslaget Grovfjord/HIL 2 spilte sin første kamp noensinne.

I forspillet ble den andre HIL-gutten på Grovfjord-laget, Eirik Myrvang, sparket ned bakfra. Ballen havnet hos Framvik, og dommeren lot spissen få beholde fordelen av tilnærmet fritt leide mot mål.

Begrenset bruk av HIL-spillere

Trener Hege Christensen skulle gjerne stilt et Grovfjord-lag med spillere fra nærområdet, inkludert aksen Bjerkvik og Gratangen. Samtidig er hun glad for å ha HIL å spille på.

– Vi er få. Det kan komme flere til og vi har noen på gang, men vi ser at det kan bli tynt gjennom en lang sesong. Derfor er det fint at HIL kan hjelpe oss med noen spillere til kampene. I dag hadde vi med to, og det er hva jeg håper vi skal klare oss med. Vi skal ikke fylle laget med HIL-gutter, sier treneren.

Myrvang og Framvik var Grovfjord-spillere før de tok overgang til HIL før henholdsvis 2017 og årets sesong. Framvik herjet med Medkilas back i den omgangen han spilte.

Medkila burde vunnet, men hadde marginer imot med skudd i tverrligger og stolpe, og manglet dessuten målteft. Marcus Ursin Ingebrigtsen sto for Medkilas skåring etter en dødball.

Defensiv tilnærming

– Medkila var noen hakk bedre enn oss offensivt, men det skulle bare mangle. De har en mye større stall enn Grovfjord og har nok trent minst fem ganger mer enn oss, sier Christensen.

For Grovfjord handlet det om å komme i gang.

– Med få treninger og liten tid sammen var vi først og fremst opptatt av den defensive biten. Kanskje var det litt feigt å gå ut i en 4-2-3-1-formasjon med defensive oppgaver, men vi gjennomførte det vi ble enige og klarte så godt som å stå kampen ut.

– Totalt sett kan det ikke bli annet enn bedre, men det ser ikke mørkt ut. Målet blir nok likevel å overleve i divisjonen, sier Christensen, som har fått med fjorårets Salangen-spiller Jonas Svendsen som spillende assistenttrener.

Fakta

Medkila-Grovfjord/HIL 2 1-1 (0-0)

Harstad stadion, treningskamp, lørdag

Mål: 1-0 Marcus Ursin Ingebrigtsen (78), 1-1 Viktor Framvik (80)

Gult kort: Stian Reppen Pettersen, Medkila

Dommer: Reidar Grønbeck, Kvæfjord

Medkila: Karl-Harald Bruun - Fredrik Steinsvik, Marcus Ursin Ingebrigtsen, Fredrik Jenssen, Thomas Bergland - Matias Reppen Pettersen, Stian Reppen Pettersen, Brian Ravna, Osayd Turkman - Peder Molund - Law Dee Kuu Tar-Noe. Også benyttet: Magnus Reppen Samuelsen, Thomas Larsen, Martin Berg, Sigurd Madsen, Sigurd Vassmyr, Adrian Markussen

Grovfjord: Lars Robin Blix Johnsen - Ola Hoff Svendsen, Eirik Christensen, Stian Christensen, Eetu Pekkarinen - Sindre Brandsegg, Jonas Svendsen - Eirik Myrvang, Markus Hoff Svendsen, Jonas Rasmussen - Andreas Martinsen. Også benyttet: John Magne Vesterheim, Viktor Heggen, Viktor Framvik, Joacim Martinsen, Sivert Antonsen

FORTSETTER: Hege Christensen fortsetter som hovedtrener. Hun var fornøyd med gjennomføringen av kampplanen i årets første treningskamp. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø