Håndballgutta i blått banket samarbeidslaget Sørreisa/Bardu/Bardufoss 45-26 i serieavslutningen.

Dermed har Lødingen delvis gjort det lagets trener Kjell-Hugo Pedersen og hans spillere varslet for ett år siden: Lødingen skulle overta hegemoniet i denne delen av håndballregionen ved å passere Harstad.

Viktig naboduell

Det klarte Lødingen med ett poeng.

Han har overhodet ingenting imot Harstad.

– Det er en flott klubb, og jeg håper at de som oss klarer å bygge videre. En felles utfordring er at spillerstallene er tynne, og at det er vanskelig å ha alle tilgjengelig til enhver tid, sier Pedersen.

Lødingen var aldri i nærheten av hovedmålet for sesongen; nettopp på grunn av manglende forutsigbarhet i spillerstallen.

Uavklart

– Drømmen om opprykk brast i november. Jeg syns likevel vi har vist, trass i en trøblete sesong, at vi er godt rustet og har potensial til å hevde oss i 3.-divisjon. Noen tøvete tap ødela mye, og vi fikk oss en knekk da vi rotet bort ledelsen over TSI på bortebane og tapte kampen. Skal vi kjempe om mesterskap og opprykk, må vi ha bedre kontinuitet gjennom hele sesongen slik at vi kan holde trykket oppe, sier Pedersen.

Lødingens spillere, trener og klubbledelse har ikke snakket sammen om veien videre.

– Den jobben tar vi i april. Gutta bestemmer selv hva de har lyst til. Det kan bli artig om vi beholder den gruppa som avsluttet sesongen. Først nå var vi samspilte, som fryktet da spillere ble skadd eller måtte ta pause på grunn av militæret, og det ga utslag i denne storseieren, sier Pedersen.

Det er heller ikke avklart om treneren tar en femte sesong på sidelinja.

– Vi får se. Det kommer an på hva spillerne vil, sier han.

Fakta

Lødingen-Sørreisa/Bardu/BOIF 45-26 (20-12)

Lødingenhallen, 3.-divisjon menn, lørdag

Mål Lødingen: Ingve Kanstad 10, Christoffer Sagstad 10, Johnny Molander 7, Christian Arntsberg 7, Markus Fossheim 4, Vetle Klæboe 3, Jonas Hegdahl 3, Sindre Standal 1. Også benyttet: Karl Fredrik Eik-Andresen, Sturla Hansen, Leif Kristiansen, Ulf Kristian Torkildsen, Martin Haslevang

Flest mål SBB: Anders Krey 14

Utvisninger: Lødingen ingen, SBB 2x2 min.

Dommere: Ingrid Krosby og Kristine Lien Haugen

TRENER: Kjell-Hugo Pedersen vet verken om han selv fortsetter, eller om hvordan satsingen blir videre. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø