Det kan leder i Harstad Ishockeyklubb, Ludvig Forthun berette etter at klubben dro til Narvik-laget Arctic Eagles for å spille en vennskapskamp mot klubben som laget samarbeider tett med.

– Amund Røkenes, Frida Røkenes, Nanna Aronsen, Ingrid Aune, Magnus Aune, Aron Kemp Hansen og Kristoffer Kvam utgjorde Harstad Ishockeyklubbs mannskap under helgas oppgjør i Narvik. De fikk æren av å være de første spillerne som spilte offisiell kamp i Harstads for anledningen sorte og gule drakter, mener Forthun, og fortsetter argumentasjonen:

– Vi hadde egentlig tenkt at kampene først kom neste vinter. Men så åpnet det seg plutselig en mulighet. På kort varsel stablet vi et lag på beina og tok turen til nabobyen.

Stor opplevelse

For Harstads spillere ble dette en opplevelse av de sjeldne å faktisk være i ishallen med skøyter, kølle og beskyttelsesutstyr.

–Dette ble jo en spesiell kamp på flere enn en måte. For dette var også første gang at Narviks 7-åringer fikk spille mot lag utenbys fra, sier Forthun.

Han legger ikke skjul på at den nære kontakten som klubben har fått med miljøet i Narvik er viktig å videreutvikle i tida framover.

– Torsdagens årsmøte vil vise veien videre for klubben. Men personlig så vil jeg tro at fokuset vil være å bygge opp under den aktiviteten som vi har startet i vårt første år. Samtidig vil det kommende året også bestå av å formalisere lagsvirksomhet i klubben, sier Forthun.

Kamper i Harstad?

For klubben vil mye av kampaktiviteten naturlig nok foregå i Narviks ishall.

– Men ikke utelukkende. Narvik har nemlig ytret ønske om å komme til Harstad for å spille kamp ute hos oss, sier Forthun, som før årsmøtet har sagt at han tar gjenvalg i klubben.

På en annen front er en kraftig oppgradering av deres hjemmebane også på lista over saker som skal selges inn.

– Med våre 81 medlemmer i klubben siden oppstarten i midten av oktober, har det første halvåret i klubbhistorien vært aktivt. Så er det helt klart at vi er nødt til å selge inn anleggelsen av en ishall. Et slikt anlegg vil generere utrolig mye aktivitet, og vil også være avgjørende for vår framtidige virksomhet, mener Forthun.