For tidligere klubbleder i Harstad Volleyballklubb, Harstad Håndballklubb og mangeårig leder i Harstad Idrettsråd, Kjell Arvid Andersen, var tydeligf da han tok ordet under årsmøtet tirsdag kveld.

– Jeg har vært med i den lokale idretten helt siden 1978. Og jeg må si at jeg aldri hadde trodd at jeg skulle få oppleve et vedtak som faktisk ble gjort under årsmøtet i 2017. Det var et fantastisk vedtak som ble gjort da. Og det fortjener både Harstad Idrettsråd og den lokale idrettsbevegelsen stor ros for, sier Andersen, som var årsmøtets dirigent.

Da var delegatene enige om et vedtak som var samlende for idretten i form av Idrettsbyen Harstad. Rosen Harstad Idrettsråd får for dette arbeidet er at de har klart å samle idretten i et felles anleggsprosjekt.

Underskudd i regnskapet

Det ble også lagt fram et regnskap som viste at det er gjort et solid innhugg i egenkapitalen til Harstad Idrettsråd.

– Vi visste at det ville kreve en del økonomi å jobbe med Idrettsbyen Harstad. Derfor var det budsjettert med et underskudd på 188.000 kroner. Når vi da lander på drøyt 230.000 skyldes det en direkte inntekstssvikt knyttet til prosjektet Idrett og Utfordring. Her møtte det kun fram to deltakere i et prosjekt hvor budsjetteringen lå langt høyere. Ellers har vi styrt økonomien stramt, sier Lilleng.

Det siste magre året

Hun understreker også at det er lagt opp til et nytt år med underskudd i 2018.

– Da er det budsjettert med et underskudd på 60.000 kroner. Men det vil være det siste året hvor vi skal gå med underskudd. Da må vi snu trenden og øke våre inntekter. Om ikke det skjer, så vil det gå hardt ut over idrettsrådets likviditet, sier Lilleng.

Et relativt sett udramatisk årsmøte med få kontroversielle saker ble avsluttet med valg. Her fratrådte styremedlem Liss Karin Fjærli og varamedlem Finn Håkon Jørstad. Inn kom Idar Brendmo som styremedlem og Robin Myrvang som varamedlem. De slutter seg med andre ord til et styre som ellers består av. Hilde Lilleng (leder), Jon Arne Torbergsen (nestleder), Terje Sørensen, Lena Sommerbakk, Odd Magne Utnes og Katrine Holm Lamo (varamedlem).